Nieuw boek bisschop Wiertz

Op zaterdag 18 november wordt een nieuw boek gepresenteerd met columns van bisschop Frans Wiertz onder de titel Hij is ons leven. Het boek bevat een keuze uit de columns die Mgr. Wiertz de afgelopen jaren in kranten of het bisdomsblad De Sleutel heeft gepubliceerd. De bundel wordt uitgeven bij gelegenheid van zijn afscheid als bisschop van Roermond, begin volgende maand. Het boek is een vervolg op de bundels met columns die eerder werden uitgegeven.
 

De omslag bevat een schilderij van Theo Kuijpers uit Maastricht. Het is een van de staties uit de kruisweg die Kuijpers eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw maakte voor de HH. Monulphus en Gondulphuskerk in de Maastrichtse wijk De Heeg, waar de bisschop destijds als bouwpastoor werkzaam was. Het schilderij toont Christus die zijn kruis door een Limburgs landschap draagt en symboliseert daarmee de actualiteit van het geloof in onze tijd. Dat is ook wat de bisschop in zijn teksten probeert weer te geven. In het bijna 200 pagina’s tellend boek komen alle thema’s aan bod, die bisschop Wiertz tijdens zijn werkzame leven belangrijk vond. De columns nemen vaak de actualiteit als uitgangspunt en proberen van daaruit een link naar het geloof te leggen.

‘Hij is ons leven; columns van Bisschop Wiertz’ is een uitgave van www.uitgeverijtic.nl. ISBN: 978-94-91561-89-4. Prijs: € 17,90. Vanaf eind november is het boek verkrijgbaar in de boekhandels en bij de webshop van het bisdom: www.carolushuis.nl

De presentatie vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de catechistenopleiding Kairos van het bisdom rond 17.45 uur bij het Bisdom Roermond, Swalmerstraat 100 in Roermond.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt