Bisschop opent nieuw Missiehuis S.M.A.

Komende dinsdag (18 april) opent bisschop Frans Wiertz het nieuwe Missiehuis van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën in Cadier en Keer. Hij doet dat samen met pater Antonio Porcellato, de vicaris-generaal van de S.M.A., die speciaal hiervoor uit Rome overkomt. Om 10.00 uur is er een eucharistieviering. Aansluitend wordt de nieuwbouw ingezegend. 

De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën is sinds het einde van de 19de eeuw in Cadier en Keer gevestigd. De laatste jaren was in hetzelfde gebouw ook een zorgcentrum ondergebracht. Het gebouw was echter ernstig verouderd. Daarom is naast het bestaande pand een compleet nieuw zorgcentrum gebouwd. Het oudste deel van het Missiehuis is volledig gerenoveerd voor de S.M.A.-communiteit. Alle paters hebben een nieuw appartement gekregen en er is een nieuwe kapel gebouwd. Voor het oude – nu leegstaande – Missiehuis wordt nog een nieuwe bestemming gezocht.

Op zaterdag 22 april is er een open dag. Alle geïnteresseerden kunnen dan tussen 14.00 uur en 17.00 uur het nieuwe Missiehuis en het nieuwe zorgcentrum De Keerderberg komen bekijken.

 

  

     
     
     
     
     
Susteren-Echt