Nieuw Missiehuis in Cadier en Keer ingezegend

Het vernieuwde Missiehuis van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën is afgelopen dinsdag (18 april) geopend en ingezegend. Dit gebeurde na afloop van een eucharistieviering met bisschop Frans Wiertz van Roermond en vicaris-generaal Antonio Porcellato van de internationale S.M.A. Deze was speciaal voor de gelegenheid vanuit Rome overgekomen.  


Vanwege de buitenlandse gast werd de mis in het Engels gehouden. Aansluitend was er een toespraak van huisoverste pater Koos Janssen en van burgemeester Dieudonné Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten, waartoe Cadier en Keer behoort. Aansluitend begaf het gezelschap zich naar het voorplein om de gevel van het vernieuwde missiehuis te zegenen. Daarna werden alle zalen en kamers van het nieuwe Missiehuis en het er naast nieuw gebouwde zorgcentrum De Keerderberg ingezegend.

Zaterdag 22 april is er tussen 14.00 uur en 17.00 uur Open Huis en is iedereen welkom om het nieuwe gebouw te komen bezichtigen. De paters S.M.A. zijn sinds 1892 in Cadier en Keer gevestigd. Het vernieuwde Missiehuis is gevestigd in het oudste deel van het originele gebouw, dat op de buitenmuren na bijna compleet herbouwd is. Het deel van het voormalige klooster dat in jaren vijftig werd gebouwd, staat te koop. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt