Academie Rolduc over 'Onderscheiding der geesten'

In een tijd van angst en onzekerheid is het begrijpelijk dat veel mensen een houvast zoeken, waaraan ze zich kunnen vastklampen. Buitengewone verschijnselen zoals occulte, paranormale of bovennatuurlijke fenomenen, lijken zekerheid te geven. Zijn er criteria om deze verschijnselen vanuit de wetenschap en het geloof te beoordelen? Die vraag staat centraal tijdens de tweede avond van Academie Rolduc van dit seizoen.

De avond over ‘onderscheiding der geesten’ wordt gehouden op vrijdag 19 oktober in Abdij Rolduc in Kerkrade. Spreker is pater Touw, prior van de benedictijnerabdij in Mamelis. Hij studeerde onder meer natuurwetenschappen en parapsychologie. Tijdens zijn lezing gaat hij onder meer in op de vraag wat de achterliggende mentaliteit of geloofshouding is van mensen die zich aangesproken voelen tot occulte of paranormale verschijnselen.

Academie Rolduc is een lezingenreeks die dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden. Elke maand is er een andere spreker over een religieus of maatschappelijk thema. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen. De lezing op 19 oktober begint om 19.00 uur.

Aanmelden vooraf is gewenst: Aanmelden

Download brochure met jaarprogramma Academie Rolduc

     
     
     
     
     
Susteren-Echt