Hoge pauselijke onderscheiding voor televisiemaker en schrijver Leo Fijen

Bisschop Wiertz heeft zaterdag in Utrecht een hoge pauselijke onderscheiding uitgereikt aan KRO-televisiemaker en schrijver/uitgever Leo Fijen. De bisschop deed dit in zijn functie als mediabisschop en voorzitter van de Beleidscommissieommissie voor Communicatie en Media van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Fijen is benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Gregorius de Grote. Dit is een van de hoogste eretekenen die de katholieke kerk kent. Fijen ontving de onderscheiding zaterdag tijdens de Inspiratiedag van de KRO in de Catharinakathedraal in Utrecht. Mgr. Wiertz noemde hem bij die gelegenheid de "vaandeldrager van katholiek Nederland" en prees zijn kwaliteiten als programmamaker en schrijver. Volgens de bisschop heeft Fijen de onderscheiding vooral verdiend omdat hij in zijn werk heel nadrukkelijk getuigt van zijn geloof. 

Leo Fijen is bij veel mensen bekend als presentator van het televisieprogramma Geloofsgesprek en voormalig presentator van programma’s als Kruispunt en de Kloosterserie. Daarnaast is hij al vele jaren eindverantwoordelijke binnen KRO (en voorheen ook RKK) voor godsdienstige en levensbeschouwelijke programma’s. Sinds vorig jaar is Leo Fijen ook directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat in Baarn. Hij is verder bekend als columnist en schrijver van boeken over religieuze onderwerpen. Ook treedt hij veel in het land op als gastspreker. 

Lees uitgebreid bericht >>>

(C) Foto's: Robert Aarrts 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt