Open Collegedag bij Kairos-opleiding

Ben je geïnteresseerd in mensen en hun geloof? Wil je daar meer over weten en misschien ook wel meer mee doen? Volg dan één of meer modules aan de catechistenopleiding Kairos. Op zaterdag 21 april is er een open collegedag.  


In de kerk zijn allerlei soorten vrijwilligers actief: in parochies, scholen, verzorgingstehuizen en tal van andere plaatsen. Wie als kerkelijke vrijwilliger goedbeslagen ten ijs wil komen, kan een vormingstraject volgen aan de catechistenopleiding Kairos van het bisdom Roermond. De opleiding biedt allerlei varianten, van losse modules van enkele weken tot en met een complete vierjarige weekendopleiding.

De cursussen variëren van doopvoorbereiding of het voorbereiden van kinderen op de eerste communie tot en met het opzetten van diaconale werkgroepen of het verzorgen van begeleiding bij rouwverwerking. In de meest uitgebreide variant kunnen vrijwilligers aan Kairos opgeleid worden tot catechist met een officiële zending en benoeming door het bisdom. De cursussen worden op zaterdag gegeven in Roermond. 

De Open Dag van Kairos op 21 april begint om 9.00 uur en duurt tot en met de lunch rond 13.00 uur. Daartussen wordt een programma aangeboden met een open college en uitleg over de studiemogelijkheden.

Download hier de informatieflyer >>

Aanmelden kan via g.lux@bisdom-roermond.nl of telefonisch: 045-5466930.  

     
     
     
     
     
Susteren-Echt