Pater Pim Lentz cssr overleden

Op zondag 14 mei is in Roermond pater Pim Lentz overleden. Hij was actief als missionaris in Brazilië en als priester in diverse parochies in Midden-Limburg.

Pater Wilhelmus Petrus Maria (Pim) Lentz  c.s.s.r. werd op 5 september 1933 in Roermond geboren. Na zijn toetreding tot de paters redemptoristen in Nijmegen, studeerde hij in Wittem filosofie en theologie. Op 21 september 1960 werd hij in Wittem tot priester gewijd. In 1962 vertrok pater Lentz naar Brazilië en ging daar als kapelaan in een grote parochie werken. Vier jaar later moest hij vanwege gezondheidsredenen terugkeren naar Nederland.

Met ingang van 9 januari 1967 werd hij benoemd tot kapelaan van de parochie H. Michaël in Thorn, van welke functie hij per 1 oktober 1969 eervol ontslag kreeg. Hij bleef vervolgens zijn priesterlijke diensten aanbieden, met name in de parochies in het dekenaat Thorn. Van 29 augustus tot en met 15 oktober 1994 was hij administrator van de parochie H. Michaël in Thorn en van 15 november 1995 tot en met 10 november 1996 was hij administrator van de parochie H. Martinus in Neer.

Met ingang van 6 april 2000 werd pater Lentz benoemd tot administrator van de parochie H. Martinus in Beegden. Dit bleef hij tot 1 januari 2013. Op donderdag 18 mei is om 19 uur een avondwake in de parochiekerk van de Martinuskerk in Beegden. Op vrijdag 19 mei is de plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in dezelfde kerk, waarna hij begraven wordt op de begraafplaats bij de kerk.