Bij de Goede Week

PIEËTRUS

’t Woar zo sjoeën begonne
Palmzunjig bie de paort
Ich zong mit hun hosanna
en dach nog neet aan maord

En dónderdig d’n aovend
brook hae mit mich ‘t broeëd
Mer Judas arranzjeerde
veur zilver zienen doeëd

En vriedigs waar d’r einzaam
Verlaote zelfs van God
Ich bèn hel weggeloupe
Calvarie waar zien lot

Mer zjunjes haet Maria
mich sjmörgesvreug bekènd
Dat zie sjus in d’n tuinman
de Rabbi haw herkènd

Door: Herman Veugelers, Obbicht
Uit: D’r Hergod versjteet óch plat

Vertaling:
Het begon zo mooi,
op Palmzondag bij de poort.
Ik zong met hen hosanna
en dacht nog niet aan moord.
En donderdag, de avond,
brak Hij met mij het brood,
maar Judas regelde
voor zilver zijn dood.
En op vrijdag was Hij eenzaam,
verlaten zelfs door God.
Ik ben snel weggelopen.
Calvarië was zijn lot.
Maar 's zondags heeft Maria
mij 's morgens vroeg bekend
dat zij zojuist in de tuinman
de rabbi had herkend.

Bisschoppelijke vieringen tijdens het Paastriduüm

Bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong vieren op Witte Donderdag om 19.00 uur de eucharistie in de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk in Roermond.

Op Goede Vrijdag gaat hulpbisschop De Jong om 15.00 uur voor in het bidden van de kruisweg in de kathedraal van Roermond. 's Avonds vieren beide bisschoppen de liturgie van Goede Vrijdag in de Munsterkerk, eveneens in Roermond, om 19.00 uur.

De Paaswake viert bisschop Wiertz op zaterdag 15 april om 21.30 uur in de Abdijkerk van Rolduc in Kerkrade en hulpbisschop De Jong om 20.00 uur in de Paterskerk in Venray. De Paaswake in de Roermondse kathedraal wordt geleid door plebaan-deken Merkx en begint om 21.30 uur.

Op Paaszondag vieren beide bisschoppen het hoogfeest van de Verrijzenis van de Heer in de kathedraal te Roermond om 11.30 uur.

Op Tweede Paasdag, tenslotte, viert bisschop Wiertz de H. Mis om 10.00 uur in de Sint-Servaasbasiliek te Maastricht en hulpbisschop De Jong de H. Mis om 10.30 uur in de Koepelkerk, eveneens in Maastricht.

Nota bene: Vanwege Goede Vrijdag en Pasen zijn de bisdomkantoren van 14 tot en met 17 april gesloten.

Meer weten over de Goede Week? Lees het ABC >>