Protestantse voorvrouw bij Euregionale conferentie

De voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland – ds. Karin van den Broeke – is een van de belangrijkste sprekers op de euregionale oecumenische conferentie die op 31 maart in het Belgische Eupen wordt gehouden. De conferentie wordt de bisdommen Roermond, Aken, Hasselt en Luik en de verschillende protestantse kerken in die regio’s georganiseerd.

Ds. Van den Broeke gaat in op de vraag welke verbindende rol de kerken in de samenleving kunnen spelen. Aansluitend spreekt Norbertt Wichard van het bisdom Aken over polarisatie en populisme. ’s Middags zijn er drie workshops over burgerschap als nieuw vak op school (docent maatschappijleer Koen Vossen), sociale media (Anja klingbeil van het bisdom Aken) en populisme (journalist Johan van de Beek).

De euregionale conferentie vindt plaats Alten- und Pflegenheidm St. Joseph in Eupen. Deelname kost €25. Aanmelden en meer informatie: dehaan-verduyn@freeler.nl