Rajan Arulraj in India tot priester gewijd

Bisschop Jerome Dhas Varuvel S.D.B. van Kuzhithurai in Tamilnadu, in het zuiden van India, heeft zondag 28 januari Rajan Arulraj Nesaiyan tot priester gewijd. Dit gebeurde in de parochiekerk H. Aartsengel Michaël in Cheruvalloor, waar Rajan Arulraj vandaan komt. 

Kapelaan Rajan, zoals hij doorgaans wordt genoemd, heeft een deel van zijn opleiding aan het grootserminarie Rolduc in Kerkrade gevolgd. Bij de wijding in India waren ook enkele Limburgse priesters aanwezig, onder wie rector Lambert Hendriks van het seminarie en diens voorganger oud-rector Jan Vries. Hendriks sprak in een welkomstwoord zijn dankbaarheid en trots uit. Ook legde hij de aanwezigen uit dat het Roermondse bisdom hun nieuwe priester hard nodig heeft, maar dat hij na tien jaar weer terug naar India zal komen. Ook bisschop Jeromedhas maakte de beweging duidelijk van missionarissen die vroeger naar hun plaats gekomen waren en nu weer terugkeren.  
 
De komende jaren gaat kapelaan Rajan als priester in Limburg werken. Hij was als diaken al actief in het parochiecluster van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg. Daar zal hij de komende tijd ook blijven werken. Op zondag 18 februari draagt hij om 11.00 uur in de parochiekerk van Bocholtz zijn feestelijke Eerste Mis op. 
 
Als seminarist was hij ook enige tijd verbonden aan de parochies van Heerlen-Noord. Daarom zijn er ook feestelijke 'eerste missen' op zaterdag 10 maart om 19 uur in de H. Corneliuskerk van Heerlerheide, op zondag 11 maart om 09.30 uur in de H. Gerardus Majellakerk van Heksenberg en op zondag 11 maart om 11.00 uur nogmaals in de kerk van Heerlerheide. Na afloop telkens gelegenheid tot feliciteren.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt