Rolverdeling Passiespelen Tegelen 2020 bekendgemaakt

In de zomer van 2020 worden in Tegelen weer de vijfjaarlijkse Passiespelen opgevoerd. Gisteravond, donderdag 28 juni, werd de rolverdeling voor die editie bekendgemaakt. In de voorbije weken heeft een 80-tal kandidaten auditie gedaan voor een van de tekstrollen. Regisseur Cees Rullens heeft aan 46 daarvan een rol toegekend.  


Spanning, ontlading, blijdschap (en ook teleurstelling) was duidelijk bespeurbaar bij de bekendmaking. De vraag ‘wie mag welke rol gaan spelen?’, was op aller gezichten te lezen. Uiteindelijk bleek dat  Maria zal worden vertolkt door Marielle Billekens, Marjolein Kunzelaers is Maria Magdalena, Geert Beurskens is Jozef van Arimathea, Erik Derikx Judas, diaken Arjan Langen is Daniël en zijn dochter Robin Langen is Ruby (puber), Mario Kremers is Herodes, René Thijssen is Pilates: om slechts een paar namen te noemen. De naam van de vertolker van de Jezusrol werd als laatste bekend gemaakt: Marcel Claessen uit Beesel. 

Uiteraard is het Tegelse passiespel een ‘ensemblegebeuren’ met nog zoveel andere belangrijke rollen. Deze maken samen ook met figuranten, koor, musici en vele anderen ‘achter de schermen’ de voorstelling tot een fascinerend en betekenisvol openluchtspel van hoge kwaliteit. De repetities beginnen op vrijdag 26 oktober aanstaande. De eerste voorstelling is op zondag 10 mei 2020 en vervolgens zijn er meer dan 20 voorstellingen, voornamelijk op zondagmiddagen, tot begin september van dat jaar. 

Alle voorstellingen vinden plaats in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De versie van 2020 is de 21e editie van de Passiepelen, die sinds 1931 opgevoerd worden in een – inmiddels – vijfjaarscyclus. Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van Zijn glorieuze intocht in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling, Zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk Zijn kruisdood. De editie van 2020 is geschreven door het duo Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen. In 2020 valt de eer aan schrijversduo Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen. 

Kijk op www.passiespelen.nl voor de volledige rolverdeling en meer informatie. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt