Romereis: "We zijn van God geworden"

"We zijn van God geworden. Laat Hem niet meer los. Laat de barmhartigheid niet meer los.” Dat zei pastoor en reisleider Harry Quaedvlieg donderdag 17 november tijdens de laatste viering van de bedevaart van het bisdom Roermond naar Rome bij gelegenheid van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

De laatste viering vond plaats in de Friezenkerk, de pleisterplaats van alle Nederlanders in Rome. Een mooie plek om zo’n bedevaart af te sluiten. “We zijn op de valreep van het Heilig Jaar naar Rome gekomen en dan komt het extra binnen,” aldus Quaedvlieg. Hij doelde daarmee op de sfeer in Rome en het appèl op barmhartigheid, dat tijdens de week maar liefst twee keer door paus Franciscus was gedaan.

De mis in de Friezenkerk was niet de officiële slotviering van de reis, omdat enkele groepen donderdagochtend vroeg al per bus naar huis vertrokken waren. De slotviering had woensdagavond al plaatsgevonden in de kerk Santa Maria in Trastevere, een van de oudste kerken in Rome. Daar verwees rector Lambert Hendriks ook al naar de barmhartigheid en het voorbeeld van de Sant’Egidiobeweging, die zich vanuit deze Mariakerk inzet voor de armen en de zwakkeren van Rome.

De twee vieringen vormden het einde van een mooie week met ruim 300 Limburgse pelgrims in Rome. De deelnemers bezochten veel plekken in de stad en waren diep onder de indruk van alles ze beleefden. “Je weet soms niet waar je als eerste moet kijken, zoveel moois is hier te zien,” aldus een van de deelnemers.  Vooral de twee ontmoetingen met paus Franciscus en de aanwezigheid van de schutters maakten deze reis tot een unieke belevenis aan het einde van het Heilig Jaar.

Bekijk alle berichten en foto's van de Romebedevaart >>>