Schrijvers Mariamonologen maken volgende Passiespelen

Het auteursduo Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen gaat de nieuwe tekst voor de volgende Passiespelen in Tegelen schrijven. Dat heeft de organisatie van de Passiespelen bekend gemaakt. De nieuwe tekst moet op 29 maart (Witte Donderdag) klaar zijn. Dan beginnen de andere voorbereidingen voor de nieuwe editie van de Passiespelen in 2020. De regie is voor de derde keer in handen van Cees Rullens. 

Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen zijn al dertig jaren lang de artistieke leiders van Theatergroep De Kern uit de omgeving van Utrecht. Zij schreven de teksten, componeerden muziek (Jan-Jaap), regisseerden en acteerden. Hun voorstellingen hadden vaak een religieus of spiritueel thema. Bekende producties van het duo zijn onder meer ‘Hildegard von Bingen’, ‘Kom vanavond met verhalen’ en recentelijk de ‘Mariamonologen’.

Op weg naar de presentatie in maart 2018 hebben beide auteurs en de regisseur regelmatig contact en overleg opdat tekst en dramaturgie op elkaar aansluiten en om er samen voor te zorgen dat er in 2020 een geheel ‘nieuwe’, ‘andere’ voorstelling komt te staan. “De voorstelling in 2020 wordt dus geen voortborduren op 2010 en 2015: het wordt opnieuw een verrassing,” zo belooft de organisatie van de Passiespelen.

De première in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen vindt plaats op zondag 10 mei 2020 gevolgd door meer dan 20 voorstellingen tot begin september. Voornamelijk op zondagmiddag. Het wordt de 21eeditie, de eerste editie was in 1931, van de Passiespelen die sinds 2014 behoren tot het ‘immaterieel erfgoed’. In 2015 bezochten ruim 42.000 bezoekers de Passiespelen.

Na de presentatie van tekst en regieconcept op 29 maart 2018 vinden de audities plaats en gaan de repetities van start. Nieuwe medewerkers zijn van harte welkom: acteurs, actrices en ‘handige handjes’ van velerlei aard voor de productie en de begeleiding. Interesse: mail naar vrijwilliger@passiespelen.nl

     
     
     
     
     
Susteren-Echt