Slevrouwe onderdeel van Grootste Museum van Nederland

Het Grootste Museum van Nederland opent zijn eerste dertien deuren. Eén van die deuren is de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht. Op 4 juli wordt de kerk officieel onderdeel van dit museumproject.  


Museum Catharijneconvent in Utrecht, elf kerken verspreid door het land en twee synagogen staan aan de basis van dit bijzondere project. De verborgen topkunst van Nederland wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen, juist ook voor degenen die gewoonlijk niet in een kerk komen, want kerken bezitten vaak de prachtigste kunstvoorwerpen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale decors. Met elkaar vormen onze kerken het grootste museum van Nederland. De basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht is zo'n beeldbepalende kerk. 

Op dinsdag 4 juli wordt de ‘Slevrouwe’ dan ook officieel een onderdeel van het Grootste Museum van Nederland. Dat gebeurt om 15.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Sprekers zijn onder meer bisschop Frans Wiertz van Roermond, gouverneur Theo Bovens van Limburg, pastoor Jan Vries, Catharijneconventdirecteur Marieke van Schijndel en locoburgemeester Jim Janssen. Meer info: www.sterre-der-zee.nl/het-grootste-museum-van-nederland/

     
     
     
     
     
Susteren-Echt