Treinstel vernoemd naar Abdij Rolduc

Burgemeester Jos Som van Kerkrade en directeur van Harrie van Beers van Abdij Rolduc hebben donderdag 1 februari op het station van Kerkrade een treinstel in gebruik genomen dat vernoemd is naar de ruim 900 jaar oude abdij. Tijdens een verkiezing die spoorwegmaatschappij Arriva onder reizigers had uitgeschreven, had Rolduc van het publiek verreweg de meeste stemmen gekregen.

In de trein zijn tegen de wanden en zelfs een stuk van het plafond grote foto’s van Rolduc bevestigd. Daarop is de abdij te zien, maar ook vrijwilligers die rondleidingen verzorgen of in de wijngaard werken. Ook is er informatie over de geschiedenis en de huidige functies van Rolduc te vinden. De trein gaat door heel Limburg rijden. In totaal worden er veertien treinstellen van spoorwegmaatschappij Arriva naar bijzondere plekken in Limburg vernoemd.

Abdij Rolduc is eigendom van het bisdom Roermond. Het voormalige kloostercomplex is het grootste rijksmonument van Nederland. In het gebouw zijn onder meer een hotel en conferentieoord en de priesteropleiding van het bisdom Roermond gevestigd.