Zondag twee gastkoren in kathedraal Roermond

Liefhebbers van kerkmuziek komen komende zondag (12 februari) flink aan hun trekken in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Er zijn die dag twee gastkoren. Het projectkoor Dietsch Vocaal Ensemble verleent dan vocale medewerking aan de eucharistieviering die om 11.30 uur begint. En het Schütz Monteverdi Consort verzorgt om 15.00 uur een Kathedraalconcert.

Dietsch Vocaal Ensemble
Het Dietsch Vocaal Ensemble werd opgericht in 1969 door dirigent Ed Kronenburg. Sinds september van het afgelopen jaar is het ensemble een projectkoor. De basisbezetting bestaat uit een vocaal dubbelkwartet en wordt per project aangevuld met extra zangers. Tijdens de H. Mis in de kathedraal zingt het koor onder meer de Missa Dittes Maistresse, 5 vocem, van Orlando di Lasso, evenals het Ave Regina van diezelfde componist, het Manus Tuae Domine van De Morales, het Ecce Quam Bonum van Gregor Lange en het Cantate Domino van Hassler. De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

Schutz Monteverdi Consort
Het Schützs-Monteverdi Consort is een regelmatige gebruiker van de kathedraal. Tijdens het concert dat het consort ditmaal verzorgt, staat de lofzang centraal; niet alleen op Maria en Christus, maar ook op de liefde. Het programma bestaat uit muziek uit Duitsland, Engeland en Italië, met werken uit de vroege en late baroktijd en de late renaissance. Te horen zijn onder meer het Deutsches Magnificat van Heinrich Schütz, Sing Joyfully van William Byrd, Cantate Domino van Claudio Monteverdi en I Will Love Thee van Henry Purcell. Frank Mostart (bas) en het duo Irene Garrido (sopraan) en Francois Dambois (luit) verlenen speciale medewerking aan dit concert dat onder algehele leiding staat van dirigent Jori Klomp. Kijk voor meer informatie over het consort op: www.schutzmonteverdiconsort.nl.
De entreeprijs voor het concert bedraagt € 12,50. Kaartverkoop via www.oranjerieprogramma.nlof (0475) 391491 of voor aanvang van het concert in de kathedraal.
Het concert vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Scala, die regelmatig hoogwaardige concerten in de kathedraal van Roermond organiseert. Meer info over deze stichting is te vinden op www.kathedraalconcertenroermond.nl.
Meer info over de kerk op www.kathedraal-roermond.nl.