Elianne van den Heuvel nieuwe directeur Missiebureau Roermond

Elianne van den Heuvel-van der Hoeven uit Belfeld wordt de nieuwe directeur van het Missiebureau van het bisdom Roermond. Zij volgt met ingang van 1 juli Frank Soeterik op, die met pensioen gaat.

Elianne van den Heuvel (48) komt oorspronkelijk uit Tegelen en woont nu in Belfeld. Ze is getrouwd met diaken Rick van den Heuvel. Samen hebben ze twee kinderen. Na een carrière van 12 jaar bij de ABN AMRO-bank in Roermond legde ze zich een aantal jaren geleden toe op fondswerving. Van den Heuvel volgde daarvoor een speciale post-HBO-opleiding en werkte diverse jaren als professioneel fondswerver voor het Longfonds en daarna bij de Dierenbescherming.

Voor het bisdom Roermond is Van den Heuvel niet helemaal een onbekende. De afgelopen jaren heeft ze diverse workshops over fondswerving verzorgd voor leden van kerkbesturen. Daarnaast is Van den Heuvel als vrijwilliger actief in de parochiefederatie van Tegelen-Steyl-Belfeld, waar haar man diaken is.

Afscheidssymposium
Van den Heuvel volgt Frank Soeterik op, die met pensioen gaat. Bij gelegenheid daarvan wordt op zaterdag 2 juni in Theaterhotel De Oranjerie een symposium over het thema ‘inculturatie’ gehouden. Soeterik heeft 35 jaar voor het Missiebureau van het bisdom Roermond gewerkt, waarvan ruim 25 jaar als directeur. In die jaren heeft hij leiding gegeven aan het bureau dat contacten onderhoudt met honderden missionarissen en missionaire projecten overal in de wereld. Ook was hij verantwoordelijk voor de organisatie tal van eigen fondswervingsacties.

Sprekers tijdens het afscheidssymposium zijn emeritus-hoogleraar kerkgeschiedenis Dr. Lei Meulenberg (Heerlen) en de uit India afkomstige kapelaan Amalraj Arockiam (Hulsberg). Na afloop wordt Soeterik een afscheidsreceptie aangeboden. Het symposium begint om 14.00 uur. De afscheidsreceptie om 16.30 uur en duurt tot 18.30 uur. Aanmelden voor het symposium