Academie Rolduc start vijfde lezingenreeks

Academie Rolduc viert haar eerste lustrum. De lezingenreeks gaat het vijfde seizoen in. Op vrijdag 14 september starten de maandelijkse bijeenkomsten weer. Thema van die eerste avond is ‘De staat en de gelovigen, dilemma’s in de huidige tijd’. Spreker is moraaltheoloog dr. Lambert Hendriks, die tevens rector is van het grootseminarie Rolduc. 

De lezingenreeks Academie Rolduc heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een herkenbaar moment van vorming en verdieping voor alle belangstellenden. Verspreid door het jaar zijn acht lezingen onderwerpen die er toe doen op het gebied van ethiek, geschiedenis, politiek, cultuur, theologie, godsdienst of filosofie. Andere onderwerpen van dit seizoen zijn onder meer: onderscheiding der geesten, gelovige zorg, onbaatzuchtigheid in de gedragseconomie, wie is Jezus, jongeren en geloof, de schepping en mogelijk een voordracht door de nieuwe bisschop. 

De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade en zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen. De lezing op 14 september begint om 19.00 uur. Aanmelden vooraf is gewenst en kan via: academie.rolduc@gmail.com

Download programma hele seizoen 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt