Grote Limburgdag tijdens Heiligdomsvaart 2018

Tijdens de Heiligdomsvaart van volgend jaar in Maastricht komt er ook een grote Limburgdag. Op dinsdag 29 mei 2018 zijn alle parochies en religieuzen uit heel Limburg uitgenodigd om met een delegatie op bedevaart naar het graf van Sint Servaas te komen.

De eerste bisschop van Maastricht geldt als de grondlegger van het christendom in Limburg. Elke zeven jaar wordt dat tijdens de Heiligdomsvaart herdacht. De organisatie van de komende editie wil daar graag alle parochies en leden van religieuze instituten uit het hele bisdom Roermond bij betrekken, om op die manier de verbondenheid te vieren.

De Limburgdag begint om 10 uur in de Sint-Servaasbasiliek met het gezamenlijk zingen van de Lauden (ochtendgebed). Aansluitend vindt om 10.30 uur een plechtige eucharistieviering plaats. Aansluitend hebben de parochiegroepen gelegenheid om de stad te bezoeken en te lunchen. Om 14.00 uur wordt er een lezing door een gerenommeerde spreker gehouden over het thema van de Heiligdomsvaart 2018: ‘Doe goed en zie niet om’. Aansluitend is er koffie en om 17.00 uur wordt de Limburgdag afgesloten met het zingen van de vespers bij het Graf van Sint Servaas.

De organisatie van de Heiligdomsvaart hoopt dat veel parochies met een grote groep parochianen aan de Limburgdag willen deelnemen. Alle parochies en kloosters hebben inmiddels het verzoek gekregen om hier in hun planning voor 2018 rekening mee te houden.