Religieuzen bidden voor vrede op 9 april

Op maandag 9 april bidden alle religieuzen in Nederland heel speciaal voor de wereldvrede. Zij doen dit op uitnodiging van de Nederlandse bisschoppen. Diverse orden en congregaties stellen hun gebedsruimten die dag open voor mensen die mee willen bidden, waaronder ook veel kloostergmeenschappen in Limburg. 

 rozenkrans

Eind vorig jaar riepen de Nederlandse bisschoppen op om in 2018 maandelijks de rozenkrans te bidden voor de vrede. Het hele jaar 2018 zullen de bisschoppen  - verenigd met alle katholieken in de bisdommen - elke maand op een speciale dag de rozenkrans bidden tot intentie van de vrede in de wereld. Telkens is er in een van de bisdommen een speciale viering waar gelovigen kunnen samenkomen om te bidden, zoals op 8 december in het bisdom Roermond. En op 9 april zijn het dus de religieuzen die een speciale biddag houden. 

O En op 9 april zijnp de datum 9 april wordt dit jaar het hoogfeest van de Aankondiging van de Heer gevierd. Vanwege de Goede Week kon dat feest op de gebruikelijke datum van 25 maart niet gevierd worden. Speciaal op deze dag geven verschillende religieuze communiteiten gehoor aan de oproep van de bisschoppen en zullen de rozenkrans bidden voor de wereldvrede. 

De Limburgse kloosters waar op de 9de april speciaal voor vrede gebeden wordt zijn in Arcen, Echt, Geleen, Gennep, Schimmert, Steyl en Valkenburg. Naar overzicht deelnemende kloosters.

Meer informatie vindt u ook op de website van de kerkprovincie: www.rkkerk.nl 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt