Bisschop op werkbezoek bij 't Pieterke in Eijsden

“Ieder mens heeft wel iets dat hij niet goed kan. Dus eigenlijk zijn we allemaal een beetje gehandicapt. Daarom is het heel goed dat jullie hier op deze manier wonen en hulp krijgen van de mensen uit de buurt.” Dat zei bisschop Frans Wiertz van Roermond woensdagmorgen tegen de bewoners van ’t Pieterke in Eijsden.

De bisschop bracht een werkbezoek aan het huis, waar tien mensen met een verstandelijke beperking wonen. Het bijzondere van ‘t Pieterke is dat buurtbewoners en mensen uit de omgeving zich verenigd hebben in de ‘Vrienden van Pieterke en de bewoners op allerlei manieren ondersteunen.

Na de hartelijke ontvangst met koffie en vlaai kreeg de bisschop uitleg over het project van voorzitter Arthur Janssen van de ‘vrienden’. Hij vertelde onder meer dat geprobeerd wordt om zoveel mogelijk contacten met verenigingen in het dorp te leggen. Daarna stelde een van de bewoners alle medebewoners aan de bisschop voor.

Vervolgens werden het huis en de tuin bewonderd, waar onder leiding van kunstschilder Stan Spauwen allerlei kunstwerken zijn gemaakt. De bisschop prees de initiatieven en noemde het een goede zaak dat de bewoners van ’t Pieterke en de ‘vrienden’ samen optrekken. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt