Bisschop Wiertz in Chrismamis: 'Een missionaire kerk is een dienstbare kerk'

"Een missionaire kerk is een dienstbare Kerk, die met liefde getuigt, viert en dient. We moeten steeds Gods pure liefde zichtbaar maken in de wereld. Dat is de opdracht die u mee mag nemen.” Dat zei bisschop Frans Wiertz van Roermond woensdag 12 april tijdens de jaarlijkse Chrismamis.

Enkele honderden priesters, leden van kerkbesturen en parochievrijwilligers waren naar de Sint-Christoffelkathedraal gekomen om de traditionele wijding van de heilige oliën bij te wonen. Volgens de bisschop wilde Jezus niets anders dan in elk woord de pure liefde van zijn hemelse Vader uitdragen. “De liefde van God, die door Christus werkelijkheid is geworden is, kunnen wij door de Heilige Geest nog steeds ontvangen én doorgeven,” aldus Wiertz.

Het was overigens de laatste keer dat de Wiertz hoofdcelebrant was tijdens de Chrismamis. Aan het einde van dit jaar wordt hij 75 jaar en moet hij zijn functie als bisschop van Roermond neerleggen.

Lees volledige tekst van de preek van bisschop Wiertz >>

Naar fotoreportage Chrismamis 2017 >>