Zondag kerkelijke zending voor zes nieuwe catechisten

Tijdens een speciale vesperviering in de kathedraal van Roermond verleent hulpbisschop Everard de Jong komende zondag (12 november), namens de bisschop van Roermond, de kerkelijke zending aan zes nieuwe catechisten. De afgestudeerden krijgen een benoeming in verschillende Limburgse parochies. De plechtigheid begint om 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.  


Foto: Een eerdere zendingsviering in de kathedraal van Roermond

Alle kandidaten die zondag de missio canonica ontvangen, zijn opgeleid aan de catechistenopleiding Kairos. Ze krijgen allemaal een benoeming als catechist, een functie die bestaat naast de gewijde ambtsdragers (priesters en diakens) in een parochie of instelling.

Het betreft Wilma Moelker (45) uit Sittard die als catechist wordt uitgezonden naar enkele parochies in haar woonplaats, Dragica Nedoklan (46) uit Geleen die wordt uitgezonden naar verschillende parochies eveneens in haar woonplaats, Bernadette Reefman OCDS (66) uit Tegelen die wordt uitgezonden ten behoeve van een gebedshuis in haar woonplaats, Leon Theunissen (42) uit Oirsbeek die wordt uitgezonden naar een parochie in Hulsberg, Katja Tijssens (43) uit Maastricht die wordt uitgezonden naar enkele parochies in haar woonplaats en Arno Verhoeven (65) uit Heythuysen die wordt uitgezonden naar verschillende parochies in de gemeente Leudal. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt