Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Dag van de Pelgrim in Wittem

Vrijdag 20 maart

Op 20 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat de stichting Pelgrimswegen en Voetpaden werd opgericht. Daarom wordt er een Dag van de Pelgrim gehouden voor iedereen die van pelgrimeren en/of wandelen houdt. In Klooster Wittem. 

De oprichters wilden destijds het pelgrimeren te voet nieuw leven inblazen. Niet zozeer lange voetreizen naar verre oorden, maar eendaagse tochten naar 'heilige plekjes' in de buurt waar mensen graag komen voor rust en bezinning. In al die jaren was en is Klooster Wittem de thuisbasis van de SPV. Ter ere van het jubileum biedt dit klooster de jubilerende stichting deze Dag van de Pelgrim aan. De dag begint om 9.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Begonnen wordt met een wandeling van 8 kilometer rond Wittem en na een pelgrimsmaaltijd is er in de middag een symposium, waarbij tv-wandelaarster Hella van der Wijst een inleiding verzorgt rond de spiritualiteit van het pelgrimeren. Ook is een forumgesprek voorzien waarin pelgrims vertellen over hun ervaringen en troubadour Jos Meessen verzorgt enkele gezangen. Bovendien is er een markt waarbij de deelnemers kennis kunnen maken met tal van organisaties die zich bezig houden met pelgrimeren. 

Deelname aan het ochtendprogramma inclusief maaltijd kost 15 euro. Deelname aan het middagprogramma inclusief koffie en vlaai kost 5 euro; de hele dag 20 euro. Opgave is hier mogelijk.