Glasatlas Roermond
gepresenteerd
 
In het Cuypershuis in Roermond is donderdag de Glasatlas Roermond gepresenteerd. In het bijna 300 pagina’s tellende boek staan enkele honderden afbeeldingen van glas-in-loodramen in Roermond. Een groot aantal daarvan bevindt zich op religieuze locaties, waaronder de kathedraal, het bisschopshuis en verschillende andere kerken en (voormalige) kloosters. Speciaal voor dit project zijn alle glas-in-loodramen in de stad opnieuw gefotografeerd.
 
LEES VERDER
 
 
Boekenmarkt Grootseminarie Rolduc
 
Op zaterdag 13 april organiseert de bibliotheek van het Grootseminarie Rolduc weer een boekenmarkt. Deze wordt van 10.00 – 15.00 uur gehouden in het seminarie Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade. Het gaat om tweedehands boeken op het gebied van filosofie en theologie, maar ook Limburgensia en literatuur. De opbrengst komt voor de helft ten goede aan de vastenactie en voor de andere helft aan de bibliotheek zelf.
 
 
 
Open dag
vrijwilligersopleiding Kairos
 
Vrijwilligers zijn heel belangrijk in parochies. Niet alleen voor allerlei praktische klussen, maar ook steeds vaker voor het pastorale werk. De catechistenopleiding Kairos biedt tal van cursusmogelijkheden aan. Op zaterdag 6 april is er een open collegedag.
 
LEES VERDER
 
Rabbijnen op bezoek bij
bisschop Smeets
 
 
Opperrabbijn Binyomin Jacobs en de Limburgse rabbijn Avraham Cohen hebben maandag 25 maart een kort kennismakingsbezoek gebracht aan bisschop Harrie Smeets. De ontmoeting vond plaats in het bisschopshuis in Roermond. De Joodse gemeenschap in Limburg is relatief klein, maar de contacten met de kerk zijn daarom niet minder hartelijk.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag: Halfvasten
 

Zondag is het halfvasten, of zoals dat in de liturgie genoemd wordt: Zondag Laetare. In de mis horen we deze zondag het verhaal van de Terugkeer van de Verloren Zoon. Jezus vertelt deze gelijkenis om duidelijk te maken dat God zijn kinderen nooit laat vallen. We mogen bij Hem altijd thuiskomen.

 
 
Contactdag Kruisen en Kapellen in Eynderhoof
 

Veldkruisen en wegkapellen zijn onlosmakelijk met Limburg verbonden. Net als de vele vrijwilligers die zich elk jaar inspannen om dit klein-religieus erfgoed te onderhouden. Voor iedereen die zich voor het onderhoud van kruisen en kapellen inzet, is er elk voorjaar een contactdag, waarop vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Dit jaar is dat op zaterdag 6 april in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

 
 
 
Carolushuis:
Door het lijden
 
De auteur zoekt in dit boek Christus op de meest moeilijke momenten en legt zo de verbanden naar onze tijd. Langs de staties van de kruisweg maakt hij voelbaar hoe de kruisweg van Christus betekenis heeft voor de kruisweg van mensen in deze tijd. Met 15 kunstwerken van verschillende kunstenaars. Meditaties voor de veertig dagen en de Goede Week voor Pasen.
 
 
Uit de regio
Johannespassion in Gulpen
 

Het Bach-comité Gulpen organiseert op 12 april in de Sint-Petruskerk in Gulpen de uitvoering van de Johannes Passion door het Kempisch Kamerkoor, aangevuld met Limburgse solisten en gastzangers en het barokorkest Concerto Barocco.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond