image
 
Acteurs Passiespelen
bezoeken Jeruzalem
 
Als voorbereiding op de Passiespelen, die volgend jaar in Tegelen plaatsvinden, maakte regisseur Cees Rullens samen met enkele hoofdrolspelers vorige maand een reis naar Jeruzalem. TV-maker Bart Hölscher filmde deze oriëntatiereis en maakte er een reportage van. In aanloop naar Pasen zendt de regionale omroep L1 in de Goede Week deze documentaire drie maail uit onder de titel ‘Van Tegelen naar Golgotha’.
 
LEES VERDER
 
 
Wie is Jezus eigenlijk?
 
In de lezingenreeks ‘Academie Rolduc’ staat volgende week vrijdag (12 april) de vraag centraal wie Jezus eigenlijk was/is? Elke generatie ziet zich voor de vraag gesteld: Wie is Jezus voor mij? Wat weten we van hem? In historisch opzicht en in religieus perspectief? Pastoor en docent christologie Harry Quaedvlieg gaat op die vragen nader in tijdens de lezing.
 
 
 
Vastenactie:
Water verandert alles
 
Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is, dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt. In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen. Vastenactie vraagt dit jaar extra aandacht om die problemen op te lossen. Helpt u mee?
 
LEES VERDER
 
Inzegeningsconcert
nieuw orgel kathedraal
 
 
Op Palmzondag (14 april) wordt, na een jarenlange renovatie, het vernieuwde orgel van de kathedraal in Roermond door bisschop Harrie Smeets ingezegend. Aansluitend verzorgen Jean Pierre Steijvers en Hiroko Inoue een concert en worden een nieuwe brochure en CD over het orgel gepresenteerd en ter verkoop aangeboden.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag: Niet oordelen
 

Jezus houdt er niet van om mensen in te delen in goed en kwaad. Dat is te gemakkelijk. Waar kwaad zichtbaar is, kan het goede verborgen aanwezig zijn. Waar het goede zichtbaar is, kan het kwade verborgen zijn. Als de Schriftgeleerden een vrouw beschuldigen, oordeelt hij zelf niet, maar zegt: “Laat degene onder u die zonder zonde is, het eerst een steen op haar werpen.”

 
 
 
Carolushuis:
Raak de wonden aan
 
We kunnen niet in Jezus geloven en ‘Mijn Heer’ en ‘Mijn God’ zeggen zonder Zijn wonden aan te raken. Dat is de kern van wat Tomas Halik in dit boek betoogt. Wie de pijn in de wereld niet serieus neemt, kan God niet belijden, stelt de auteur. In dit boek richt hij de ogen van de gelovigen op deze wonden. Het verhaal van de ongelovige Thomas is daarbij zijn uitgangspunt.
 
 
Uit de regio
Hildegard-van-Bingendag
 

Sint Gerlachus en de heilige Hildegard van Bingen waren tijdgenoten van elkaar en kenden elkaar ook persoonlijk. Vanwege deze verbondenheid wordt in Houthem, waar de heilige kluizenaar Gerlachus leefde en begraven ligt, een speciale dag rond de heilige Hildegard van Bingen gehouden, met lezingen, H. Mis, concert, expositie en markt.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond