image
 
Eerste chrismamis van
bisschop Harrie Smeets
 
Mgr. Harrie Smeets viert woensdagavond (17 april) voor de eerste keer als bisschop de chrismamis. Dat is één van de belangrijkste vieringen die jaarlijks in een bisdom plaatsvinden. De chrismamis maakt onderdeel uit van de vele bijzondere liturgische plechtigheden die in de Goede Week plaatsvinden. In deze week, op weg naar Pasen, herdenkt de Kerk het lijden en sterven van Christus. Met Pasen (volgende week zondag 20 april) wordt Zijn verrijzenis gevierd. Dat is het belangrijkste christelijke feest. Een overzicht van de vieringen.
 
LEES VERDER
 
 
Het ezeltje van Palmzondag
 
“In mijn parochiële jaren kwam ik wekelijks les geven op een aantal basisscholen. Bij de kennismaking met een nieuwe groep kwam de telkens terugkerende vraag wat mijn lievelingsdier is. Huisdieren zijn bij mij niet te vinden, want ik heb mijn handen meer dan vol aan de zorg voor mensen. Ik moest me dan ook inhouden om niet te zeggen: ‘Mijn favoriete dier is konijn. Liefst geserveerd met rode kool.’ Een paar jaar geleden ontdekte ik een beter antwoord op die vraag: een ezel.” Bisschop Smeets vertelt in zijn column waarom.
 
 
 
Christelijk en Joods Paasfeest
vallen dit jaar samen
 
Veel christelijke feesten hebben een joodse oorsprong. Vreemd is dat niet, want Jezus en de apostelen waren Joden. Zij vierden de joodse feesten en de eerste christenen zijn dat blijven doen. Wel veranderde na verloop van tijd soms de betekenis van een feest. Af en toe verschoof ook de datum. Bijzonder is dat dit jaar het christelijke en joodse Paasfeest (Pesach) op dezelfde dag vallen.
 
LEES VERDER
 
Keulse kardinaal
bezoekt klooster in Echt
 
 
Rainer kardinaal Woelki – de aartsbisschop van Keulen – heeft afgelopen maandag het klooster van de Karmelietessen in Echt bezocht. Hier woonde de heilige Edith Stein, nadat zij in 1938 voor de Nazi’s vanuit Keulen naar Nederland was gevlucht. Ook bracht de kardinaal een kennismakingsbezoek aan bisschop Smeets.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Geloof in het leven
 

Op Palmzondag horen we het lijdensverhaal van Jezus. Hoe indrukwekkend! En hoe passend is het om na de passage van de kruisdood enkele ogenblikken van stilte te houden. “Het is volbracht”. In geloof weten we dat het dode lichaam van Jezus, op de derde dag zal verrijzen. Dit onbeschrijfelijk gebeuren kan onze droefheid verzachten. God is geen God van doden maar van levenden

 
 
 
Carolushuis:
Pasen stap voor stap
 
Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus, zodat de blijdschap van Pasen echt overkomt? Dit prentenboek brengt de kruiswegprocessie opnieuw tot leven. Franciscus van Assisi is de verteller, die de mensen meeneemt langs de veertien staties, geschilderd door Els van Egeraat. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst.
 
 
Uit de regio
Kruiswegwandeling naar Munstergeleen
 

De Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden (SPV) houdt op Goede Vrijdag een 13 kilometer lange rondwandeling vanaf station Spaubeek naar het Kruiswegbos bij de H. Pater Karelkapel in Munstergeleen. De start is om 13.00 uur en even voor 15 uur is de aankomst in Munstergeleen voorzien waar op dat tijdstip de kruisweg gebeden wordt.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond