image
 
Bisschop:
“Geloven uit gewoonte
is niet voldoende”
 
“De manier waarop we in Limburg gewoon zijn samen kerk te vormen, is niet ouderwets, maar het is niet voldoende.” Dat zei bisschop Harrie Smeets woensdagavond tijdens de eerste chrismamis, waarin hij als bisschop voorging.
“Het woord van God vraagt erom om iedere keer opnieuw vervuld te worden. Ook in onze tijd.”
 
LEES VERDER
 
 
Zusters bieden kelk Paredis aan
 
De zusters van de Goddelijke Voorzienigheid uit Sittard hebben bisschop Harrie Smeets een meer dan 150 jaar oude kelk aangeboden. Dat gebeurde woensdagavond tijdens de chrismamis in de kathedraal in Roermond. De zusters hebben de kelk geschonken bij gelegenheid van zijn bisschopswijding. Het betreft de kelk van Mgr. Joannes Paredis, de eerste bisschop van het tweede bisdom Roermond.
 
 
 
Bisschoppelijke vieringen
rond Pasen
 
 
Het Paastriduüm, de periode van Witte Donderdag tot en met Pasen, is voor christenen de belangrijkste tijd van het jaar. Een overzicht van de liturgische vieringen waarin bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard De Jong in deze dagen voorgaan.
 
LEES VERDER
 
Bisschoppen over
brand Notre-Dame
 
"We leven mee met alle mensen die de Notre-Dame ter harte gaat". Zo reageert de voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, waarvan ook bisschop Smeets en hulpbisschop De Jong deel uitmaken, naar aanleiding van de enorme brand die de kathedraal van Parijs afgelopen maandag trof.
 
LEES VERDER
 
Vernieuwd kathedraalorgel
ingezegend
 
 
Bisschop Harrie Smeets heeft op Palmzondag (14 april) het vernieuwde orgel van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond ingezegend. Het orgel werd in de afgelopen jaren volledig vernieuwd. Aansluitend gaf Jean Pierre Steijvers, vaste organist van de kathedraal, samen met Hiroko Inoue een indrukwekkend concert op het orgel, als dank-je-wel aan de vele donateurs en sponsoren.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Van donker naar licht
 

De dagen van Witte Donderdag tot en met Paaszaterdag worden het Triduüm Sacrum genoemd: de drie heilige dagen, waarop we het lijden en sterven van Christus gedenken. Deze worden gevolgd door het belangrijkste feest van het jaar: Pasen, het feest van de verrijzenis van Christus.

 
 
 
Carolushuis:
Hij is opgestaan
 
In tien boeiend geschreven verhalen brengt André Troost evenzoveel personen naar voren die een rol spelen bij het lijden en de verrijzenis van Jezus. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit boek is nu te koop in de bisdomwebshop en verzendboekhandel.
 
 
Uit de regio
Expositie 200 kruisen in Genhout
 

In de Sint-Hubertuskerk in Genhout is een expositie ingericht van tweehonderd kruisen in verschillende vormen en materialen van diverse bekende Limburgse kunstenaars.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
De bisdomkantoren zijn op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag (19 en 22 april) gesloten. Vanaf dinsdag 23 april zijn de bisdom-medewerkers weer bereikbaar.
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond