image
 
Marthoma Alexander
in India tot priester gewijd
 
Kapelaan Marthoma Alexander (uiterst links op foto) van Venray is donderdag 25 april in India tot priester gewijd. Dit gebeurde in het aartsbisdom Trivandrum in de Indiase deelstaat Kerala, waar Marthoma vandaan komt. Hij heeft de afgelopen jaren zijn opleiding tot priester gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Vorig najaar werd hij in Roermond tot diaken gewijd. Sindsdien werkt hij in het parochiecluster in Venray.
 
LEES VERDER
 
 
Martinuskerk Venlo wordt zondag officieel basiliek
 
Limburg krijgt er zondag een basiliek bij. Op 28 april wordt de Sint-Martinuskerk in Venlo officieel tot basiliek geproclameerd. Eerder was al bekend dat paus Franciscus deze eretitel aan de Venlose kerk had toegekend. De Martinuskerk is de zevende kerk in Limburg die tot basiliek wordt verheven. De proclamatie gebeurt tijdens het officiële werkbezoek dat bisschop Harrie Smeets dit weekeinde aan het dekenaat Venlo brengt.
 
 
 
Nederlandse Bisschoppenconferentie
rouwt om slachtoffers Sri Lanka
 
 
De wereld werd op Eerste Paasdag opgeschrikt door een verschrikkelijk serie aanslagen op Sri Lanka. Vele mensen kwamen daarbij om of raakten gewond. Onder hen vele katholieken die in hun verschillende kerken waren om Pasen te vieren toen daar een bom afging. De Nederlandse Bisschoppenconferentie rouwt mee met de overlevenden, de nabestaanden en het Sri Lankaanse volk en bidt voor en met hen voor alle slachtoffers.
 
LEES VERDER
 
Bisschop Smeets
over betekenis Pasen
 
Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen Paasdagen in diverse vieringen gesproken over de betekenis van Pasen. De teksten van zijn preken zijn terug te lezen op onze website.
 
LEES VERDER
 
Bij de zondag:
Beloken Pasen
 

De eerste getuigen van de verrijzenis van Christus waren geen goedgelovige zweverige figuren. Ze stonden met beide benen op de grond en waren geneigd in eerste instantie te zeggen: “Maak dat de kat maar wijs.” Des te eerlijker is hun getuigenis als ze Jezus echt zien: “Mijn Heer en mijn God!”

 
 
 
Carolushuis:
Raak de wonden aan
 
We kunnen niet in Jezus geloven en ‘Mijn Heer’ en ‘Mijn God’ zeggen, zonder zijn wonden aan te raken. Dat is de kern van wat Tomas Halik in dit boek betoogt. We geloven in een gekruisigde Jezus, een gewonde Jezus. En in zijn wonden draagt Jezus alle wonden van de wereld en de hele mensheid. Wie de pijn in de wereld niet serieus neemt, kan God niet belijden, stelt Halik.
 
 
Uit de regio
'De OmZieners' in
St.-Servaasbasiliek
 

In het kader van de week van Sint Servaas wordt op 1 mei om 20.00 uur in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ opgevoerd door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond