image
 
Bisschop Smeets begonnen aan
werkbezoek dekenaat Horst
 
Het dekenaat Horst is het derde in de rij dat bisschop Harrie Smeets bezoekt op zijn rondgang door het bisdom Roermond. Vanaf vandaag tot en met zondagavond is de bisschop in Horst en omgeving te gast.
 
LEES VERDER
 
 
Martinusbasiliek Venlo officieel geproclameerd
 
Er werd afgelopen zondag van verschillende kanten aan gerefereerd dat ambtelijke molens soms langzaam draaien. Ook in de Kerk. Zo kon het gebeuren dat de eerste aanvraag om van de Sint-Martinuskerk in Venlo een basiliek te maken al in 1993 werd ingediend. Het duurde uiteindelijk tot 28 april van dit jaar, voordat de titel officieel kon worden geproclameerd.
 
 
 
Terugblik op werkbezoek
bisschop aan Venlo
 
Bezoekt hij dit weekeinde het dekenaat Horst, vorig weekeinde bracht bisschop Smeets een werkbezoek aan het dekenaat Venlo. Hij ontmoette er bestuursleden en vrijwilligers van meer dan tien parochies op totaal verschillende locaties. Een terugblik op dit tweede – in een reeks van dertien – dekenale werkbezoek.
 
LEES VERDER
 
 
Pastoor Wim Miltenburg nieuwe deken van Thorn
 
Pastoor Wim Miltenburg f.s.o. van Heerlen-Noord wordt de nieuwe deken van Thorn. Bisschop Harrie Smeets heeft hem benoemd tot opvolger van deken René Maessen, die sinds eind vorig jaar vicaris-generaal van het bisdom is. De benoeming van Miltenburg is dit weekeinde in de parochies in Heerlen en Thorn bekend gemaakt.
 
 
 
Roepingenzondag:
jongeren in gesprek met bisschop
 
 
‘Bid tot de herder’ is het landelijke motto voor de Wereldgebedsdag voor Roepingen, volgende week zondag. In de kathedraal is die dag een gebedsmiddag met geroepenen uit het bisdom. Voor jonge mensen die aan een religieuze roeping denken, is er die middag ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de bisschop. De roeping en de mogelijkheden om deze in Limburg te volgen, kunnen dan worden besproken.
 
LEES VERDER
 
 
Deken Bronneberg nieuwe voorzitter Limburgse bedevaarten
 
Deken Paul Bronneberg van Gulpen is benoemd tot voorzitter van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten (Huis voor de Pelgrim). Bisschop Smeets heeft hem in deze functie benoemd. Bronneberg was sinds december al waarnemend voorzitter, nadat zijn voorganger – Mgr. Smeets – tot bisschop was benoemd. Hij blijft daarnaast deken van Gulpen.
 
 
 
Bij de zondag:
Vertrouw op God
 

Het is de Heer zelf die ons voedsel aanreikt. Zo merkten de leerlingen, toen ze hun netten uitgooiden aan de andere kant van de boot. Als wij alles in eigen hand proberen te houden, zal het niets opleveren. Maar als we ons leven in handen van God leggen, zal Hij er zijn als we Hem nodig hebben.

 
 
 
Carolushuis:
Het katholieke geloof ontdekken
 
Hoe geef je antwoord op vragen die kinderen hebben over God, het christelijke geloof en de katholieke Kerk? Zou het niet leuk zijn als je daar mooie, eenvoudige verhalen voor kon gebruiken? Dit boek biedt dat. Nu te koop in de bisdomwebshop en verzendboekhandel.
 
 
Uit de regio
Feestdag HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus
 

In St. Odiliënberg wordt woensdag uitgebreid stilgestaan bij de feestdag van de heilige geloofsverkondigers Wiro, Plechelmus en Otgerus. Hun relieken rusten in de basiliek.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond