image
 
Dit weekeinde
Roepingenzondag
 
Dit weekeinde viert de kerk wereldwijd de Wereldgebedsdag voor Roepingen, kortweg Roepingenzondag genoemd. In alle parochiekerken en kloosters wordt gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het godgewijde leven. Zo ook in het bisdom Roermond. Bovendien wordt er dit weekeinde in de kerken gecollecteerd voor de priesteropleiding van het bisdom.
 
LEES VERDER
 
 
Open Kloosterdag op vier plekken in Limburg
 
Vier Limburgse kloosters doen volgende week zondag (19 mei) mee aan de Open Kloosterdag. Landelijk zetten die dag zo’n dertig kloosters hun deuren open voor bezoekers. In Limburg gaat het om de benedictijnen in Vaals, de Kleine Zusters van de Heilige Joseph in Heerlen, de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed in Windraak en de Roze Zusters in Steyl.
 
 
 
 
Column bisschop:
Kuddedieren met eigen wil
 
“Schapen zijn kuddedieren, maar ze weten wel wat ze doen. Ze sjokken niet achter de eerste de beste aan, maar luisteren naar iemand die ze kennen, van wie ze weten dat hij te vertrouwen is en die hen brengt wat ze nodig hebben.” In zijn column van mei schrijft bisschop Harrie Smeets over het thema van de Goede Herder.
 
 
 
Nieuwe kerkelijke wetgeving rond aanpak misbruik
 
Paus Franciscus heeft nieuwe kerkelijke wetgeving voor de Rooms-Katholieke Kerk doorgevoerd voor de behandeling van klachten van seksueel misbruik en kinderpornografie. Het Motu Proprio ‘Vos estis lux mundi’ werd donderdag (9 mei) gepubliceerd.
 
 
 
Bijzondere ontmoetingen
tijdens werkbezoek Horst
 
 
Het werkbezoek van bisschop Harrie Smeets aan het dekenaat Horst, dat vorig weekeinde plaatsvond, kenmerkte zich door een aantal bijzondere ontmoetingen. De bisschop sprak tijdens het driedaags bezoek met parochievrijwilligers, emeritipriesters, vluchtelingen, initiatiefnemers van een hospice en buurtwerkers.
 
LEES VERDER
 
 
‘Geloof en Licht’ Limburg gaat Jean Vanier missen
 
De Limburgse gemeenschappen van de internationale beweging ‘Geloof en Licht’ gaan de inspiratie van medeoprichter Jean Vanier, die deze week overleed, missen. “Wat hij voor ons betekend heeft, is niet te benoemen. Hij heeft ons met andere ogen naar verstandelijk gehandicapten leren kijken.” Dat zegt Hetty Gommans van de gemeenschap in Roermond.
 
 
 
Bij de zondag:
Jezus leren kennen en volgen
 

God wil sommige mensen een aparte plaats geven in het navolgen van Christus. Hij wil dat geroepenen Jezus van meer nabij volgen en van Hem gaan getuigen. Door woorden en door hun levenswijze. Van hen mag men daarom verwachten dat zij niet alleen naar Hem luisteren maar ook dat zij Hem leren kennen en volgen.

 
 
 
Carolushuis:
Communie-wensen
 
Dit boek is een mooi cadeau voor kinderen die de Eerste H. Communie doen. Persoonlijke en dierbare herinneringen aan een zeer speciale dag in hun leven kunnen in dit boek worden opgeschreven en bewaard. Nu te koop in de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Stadsprocessie door Maastricht
 

Volgende week zondag trekt de jaarlijkse stadsprocessie door de straten van Maastricht. Dat is aansluitend aan de pontificale H. Mis die bisschop Smeets om 10 uur in de Sint-Servaasbasiliek viert.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond