image
 
Bisschop begonnen aan
werkbezoek dekenaat Gulpen
 
Bisschop Smeets is vanmorgen begonnen aan zijn driedaags werkbezoek aan het dekenaat Gulpen. In het parochiecentrum van Wijlre werd hij ontvangen door de diaconale werkgroepen uit het dekenaat. Aansluitend ging de bisschop naar Valkenburg waar hij kennismaakte met de toeristische sector in het dekenaat.
 
LEES VERDER
 
 
Boek over 400 jaar Dominicanen in Sittard gepresenteerd
 
In Sittard is afgelopen woensdag een boek gepresenteerd over 400 jaar aanwezigheid van dominicanen en dominicanessen in deze stad. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de overste van de dominicanen in Nederland, bisschop Smeets van Roermond, burgemeester Cox en deken Van Rens van Sittard-Geleen en aan theoloog en lekendominicaan Borgman.
 
 
 
Kardinaal en hulpbisschop
sprekers op internationaal symposium
 
 
Kardinaal Eijk en hulpbisschop De Jong zijn enkele van de sprekers tijdens een internationaal symposium over de ‘Theologie van het lichaam’, dat dit weekeinde in Abdij Rolduc in Kerkrade wordt gehouden. Het symposium gaat ze op zoek naar antwoorden op vragen uit de huidige cultuur, gerelateerd aan het thema ‘verdedigen en bevorderen van de menselijke waardigheid’.
 
LEES VERDER
 
 
Paus maakt thema Wereldjongerendagen bekend
 
Paus Franciscus heeft het thema bekend gemaakt van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’. De paus deed dit afgelopen zaterdag (22 juni) aan het eind van een internationale bijeenkomst met jongeren in Rome.
 
 
 
Bij de zondag:
Een beetje trouw bestaat niet
 

In het evangelie van deze zondag vraagt Christus van ons niet een beetje trouw te zijn, maar volwaardig. We worden opgeroepen om consequent christen te zijn, zonder reserves en voorwaarden of gemakzucht. Dat verrijkt ons leven.

 
 
 
Carolushuis:
Verhef je hart
 
In zijn catechese over de eucharistie verkent paus Franciscus de verschillende onderdelen van de H. Mis maar gaat ook in op hun betekenis voor vandaag. Auteur Samuel Goyvaerts voorziet elk hoofdstuk van vragen en methodieken om er in groepsverband dieper op in te gaan. Te koop in de webshop..
 
 
Uit de regio
Maria-expositie in Munstergeleen
 

In het Pater-Karelmuseum in Munstergeleen is een Maria-expositie ingericht waar enkele kunstuitingen getoond worden van ambachtslieden en kunstenaars die zich lieten inspireren door de oude verhalen en tradities rond Mariahulde door de eeuwen heen. Ook hedendaagse vormgevingen zijn te zien.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond