image
 
Bisschop pakt draad
dekenale bezoeken weer op
 
Bisschop Harrie Smeets is weer begonnen aan een nieuwe reeks visitaties aan de dekenaten in Limburg. Hij is dit weekeinde te gast in het dekenaat Sittard. Het bezoek begon vrijdagmorgen met een ontvangst in het parochiecluster van Geleen, dat pas sinds kort bij het dekenaat Sittard hoort.
 
LEES VERDER
 
 
Oud-bisschop Wiertz zondag in Geloofsgesprek
 
Het KRO-programma Het Geloofsgesprek zendt komende zondag 25 augustus een interview uit met oud-bisschop Frans Wiertz. In september is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland in Limburg begon. Presentator Leo Fijen praat met de emeritus-bisschop van Roermond over de rol die priesters gespeeld hebben in het verzet in Limburg. Het Geloofsgesprek is zondagmorgen om 10.15 uur te zien op NPO2.
 
 
 
Drie nieuwe
transeunt diakens gewijd
 
 
Drie studenten van het grootseminarie Rolduc – priesteropleiding van het bisdom Roermond – zijn deze zomer in hun thuisbisdommen in India tot transeunt diaken gewijd. Het is de bedoeling dat zij over enige tijd de priesterwijding ontvangen.
 
LEES VERDER
 
 
Ken je ons online magazine Clavis al?
 
Het bisdom Roermond geeft elke maand een online magazine uit. Het augustusnummer staat sinds deze week online. Een gratis abonnement nemen kan ook.
 
 
 
Bij de zondag:
De nauwe deur
 

Jezus volgen is niet gemakkelijk, maar wel het beste dat een mens in zijn leven kan doen. Dat is de kern van het evangelie van komende zondag.

 
 
 
Carolushuis:
Als God renoveert
 
De Canadese priesters James Mallon beschrijft in ‘Als God renoveert’ een methode voor parochievernieuwing. Volgens velen hét modelboek voor kerkopbouw voor de komende tien jaar.
 
 
Uit de regio
Twee Quirinuswandelingen in Wahlwiller
 

Op zaterdag 7 september - tijdens het Quirinusoctaaf - organiseert de parochie van Wahlwiller twee pelgrimswandelingen: één van Rott naar Wahlwiller (30 km) en een rondje Wahlwiller-Holset (12 km).

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond