image
 
Zondag Wereldgebedsdag
voor behoud van de schepping
 
Op 1 september besteden katholieken wereldwijd extra aandacht aan de zorg voor de schepping. In 2015 riep Paus Franciscus die dag voor de rooms-katholieke kerk uit tot jaarlijkse “Werelddag van gebed voor de zorg voor de schepping”. Dit jaar vieren gelovigen deze dag voor de vijfde keer.
 
LEES VERDER
 
 
Terugblik werkbezoek bisschop dekenaat Sittard
 
Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen weekeinde een officieel werkbezoek gebracht aan het dekenaat Sittard. Hij was te gast bij een klussende pastoor, at met dak- en thuislozen, zag hoe je catechese kunt geven op een springkussen en liep voor het eerst mee in de Sint-Rosaprocessie, Bovenal sprak de bisschop met heel veel priesters, vrijwilligers en parochianen. Lees de verslagen en bekijk het uitgebreide fotoalbum. Terugblik werkbezoek Sittard
 
 
 
Gezinsweekend
in voetsporen Ignatius
 
 
Sint Ignatius en zijn ‘geestelijke oefeningen’ staan centraal tijdens een weekend voor gezinnen, dat van 27 tot en met 29 september in Steyl wordt gehouden. Ignatius van Loyola was de stichter van de Jezuïetenorde. Hij ontwikkelde een eigen methode om Christus in het dagelijks leven na te volgen. Sprekers over dit onderwerp zijn onder meer pater Nicolaas Sintobin SJ en kinderarts Marilène van den Oever.
 
LEES VERDER
 
 
Emeritus-pastoor Jan Thijssen overleden
 
In zijn woonplaats Koningslust is op maandag 26 augustus emeritus-pastoor Jan Thijssen overleden. Hij is 23 jaar pastoor van Maasbree geweest. De uitvaart is op zaterdag 31 augustus om 10.30 uur vanuit de H. Aldegundiskerk in Maasbree.
 
 
 
Bij de zondag:
Gods eigen tafelmanieren
 

‘Vriend kom hogerop.’ God nodigt iedereen aan tafel, die zichzelf – net als Jezus – wegcijfert in plaats van zich belangrijker te maken dan hij is.

 
 
 
Carolushuis:
'In aller stilheijt gestilt'
 
Pelgrim Jan Pullen was priester van het bisdom Roermond in de 16e eeuw. En een groot mysticus. Zijn naam was bijna vergeten, totdat Prof. Dr. Piet Stevens eerder dit jaar een boek schreef over zijn leven in de roerige tijd van de Tachtigjarige Oorlog.
 
 
Uit de regio
Octaaf van Schilberg
 

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 september wordt bij de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Schilberg in Pey-Echt het jaarlijkse Maria-octaaf gehouden met diverse speciale vieringen.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond