image
 
Bisschop op
kennismakingsbezoek bij paus
 
Bisschop Harrie Smeets heeft donderdag (12 september) een persoonlijke ontmoeting gehad met paus Franciscus. Het was zijn eerste officiële kennismaking met de paus sinds hij vorig jaar tot bisschop van Roermond werd benoemd en gewijd. De ontmoeting vond plaats in het kader van een cursus die het Vaticaan organiseerde voor bisschoppen die het afgelopen jaar gewijd waren.
 
LEES VERDER
 
 
Bisschop op werkbezoek in dekenaat Maastricht
 
Bisschop Smeets is vanmorgen (vrijdag 13 september) begonnen aan zijn driedaags werkbezoek aan het dekenaat Maastricht. In de kerk van Bunde opende hij met gebed, gevolgd door een ontmoeting met het dekenaal bestuur. Later vandaag stonden diakonale bezoeken (zoals aan een fietsenkelder) en een H. Mis in Meerssen op het programma en vanavond neemt hij deel aan de herdenking van de 75-jarige Bevrijding van Maastricht.
 
 
 
Kamerlid Van Helvert
over politiek en religie
 
 
Sinds het christendom aan het begin van de vierde eeuw als godsdienst werd erkend, bestaat er een spanningsveld tussen politiek en religie. De eeuwen door hebben wereldlijke en geestelijke overheden elkaar geholpen, maar ook bevochten. Tijdens de eerste bijeenkomst van de lezingenreeks Academie Rolduc in het nieuwe seizoen, op vrijdag 20 september, gaat het over de vraag of Kerk en Staat nog raakvlakken met elkaar hebben. Spreker is CDA-politicus Martijn van Helvert uit Sittard. Hij is sinds 2014 lid van de Tweede Kamer.
 
LEES VERDER
 
 
Terugblik op Lourdesbedevaart
 
Hulpbisschop Everard de Jong begeleidde afgelopen week honderden pelgrims op bedevaart naar Lourdes. Naast individuele pelgrims namen aan de reis ook diverse groepen uit parochies deel. Het was een indrukwekkende reis, zo blijkt uit deze fotoreportage.
 
 
 
Bij de zondag:
liefdevolle armen
 

Niet het verwijtende vingertje opheffen, maar liefdevol de armen om iemand heen slaan. Dat is de barmhartigheid, zoals God die bedoelt en zoals we kunnen horen in de lezingen van komende zondag.

 
 
 
Carolushuis:
Hemelse helpers
 
Engelenprentjes en hun rol in het dagelijkse leven in Limburg. Daarover gaat dit nieuwe boek van prentenverzamelaar Frans Pluijmaekers, waarbij cultureel antropologe Kitty Jansen-Rompen een verhandeling schreef. Te koop in de webshop.
 
 
Uit de regio
Bidweg 75 jaar Bevrijding
 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Limburg en dus ook Maastricht werden bevrijd. Het is ook 75 jaar geleden dat er een wekelijkse bidtocht met het beeld van de Sterre der Zee op zaterdagavond door de straten rond de Maastrichtse Onze-Lieve-Vrouwebasiliek trok. Nu, 75 jaar na dato, trekt deze tocht opnieuw.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond