image
 
Kerkproeverij:
Kom kennismaken met de kerk
 
In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. En natuurlijk God kunt ontmoeten. Daarom openen alle kerken dit weekeinde hun deuren voor de landelijke actie Kerkproeverij.
 
LEES VERDER
 
 
Bisschop begint bezoek dekenaat Roermond in eigen parochie
 
Met een H. Mis in zijn eigen parochiekerk is bisschop Smeets vanmorgen (vrijdag 27 september) begonnen aan zijn driedaags werkbezoek aan het dekenaat Roermond. De bisschop woont in de Roermondse binnenstadparochie en de Munsterkerk is (naast de kathedraal) de één van de parochiekerken. Aansluitend had hij een ontmoeting met de parochievrijwilligers. Daarna bezocht hij Herten en voor vanmiddag en vanavond staan Swalmen en omgeving op het programma.
 
 
 
Fatimabeeld zaterdag
in Meerssen
 
 
Komende zaterdag (28 september) is het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima in het bisdom Roermond. Om 19.00 uur is er een speciale H. Mis in de H. Jozef Arbeiderkerk in Meerssen-West. De viering is onderdeel van de rondgang die het beeld tijdens de Vredesweek door heel Nederland maakt.
 
LEES VERDER
 
 
Fakkeltocht naar Kapel In ’t Zand
 
Voor het 33e achtereenvolgende jaar trekt op de eerste zaterdag van oktober in Roermond een fakkelbidtocht van de kathedraal naar het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw In ’t Zand. Het programma, volgende week zaterdag (5 oktober) begint om 18.30 uur met een H. Mis door hulpbisschop Everard de Jong.
 
 
 
Bij de zondag:
zoek je rijkdom bij God
 

Als het gaat over armoede en rijkdom hebben wij als christenen een fundamentele keuze te maken. Zoek in Jezus jouw blijvende rijkdom en geluk. Dat leert ons het evangelie van komende zondag.

 
 
 
Carolushuis:
Muren van mijn hart
 
Mensen kunnen zo vaak gekwetst worden, dat ze muren om hun hart bouwen. Auteur Bruce Thompson laat zien hoe die muren te doorbreken. Vanuit de Bijbel reikt hij daarvoor in dit boek sleutels aan. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Benefietconcert in Kerkrade
 

In de Sint-Lambertuskerk in Kerkrade wordt zondagmiddag een benefietconcert gehouden ten bate van de restauratie van het in deze kerk aanwezige Müllerorgel.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond