image
 
Bisschop op werkbezoek
in zijn voormalig dekenaat
 
Bisschop Smeets is dit weekend op werkbezoek in het dekenaat Venray. Veel onbekends zal hij hier niet tegenkomen, daar hij zelf deken was van dit dekenaat tot hij eind vorig jaar tot bisschop van Roermond benoemd werd. Toch is er voor hem een interessant programma samengesteld.
 
LEES VERDER
 
 
Lezing over psalmen in de liturgie
 
Psalmen zijn wereldliteratuur. Maar het zijn ook de eigen gebedsteksten van het volk van God. Ze horen wezenlijk bij de eredienst van de Kerk. Maar kerkgangers zijn er doorgaans weinig vertrouwd mee. Voor wie er meer over wil weten of ze graag zingt, houdt Ad Voesten op zaterdag 19 oktober een voordracht over dit onderwerp. In de kerk van Leunen (Venray).
 
 
 
Oktober
buitengewone Missiemaand
 
 
Oktober 2019 is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘buitengewone missiemaand’. Dit om onder gelovigen een nieuw missionair elan te stimuleren en aandacht te vragen voor de missie over de hele wereld. "De Kerk heeft een zending in de wereld, door ons de wereld te doen zien met de ogen en het hart van God," aldus de paus. Het maandthema is ‘Gedoopt en Gezonden: de Kerk van Christus op missie in de wereld”.
 
LEES VERDER
 
 
Paus voert ‘Zondag van het Woord’ in
 
Paus Franciscus heeft de Zondag van het Woord van God ingesteld. Deze aan de Bijbel gewijde dag moet in de Katholieke Kerk voortaan op de derde zondag van de tijd door het jaar worden gevierd. Dat heeft de Heilige Vader deze week bekendgemaakt met de publicatie van een apostolische brief.
 
 
 
Kaartverkoop
Passiespelen 2020 begonnen
 
 
Hoewel de Passiespelen van Tegelen in mei volgend jaar pas in première gaan kunnen nu al kaarten gereserveerd worden voor de 21e editie van dit vijfjaarlijkse evenement. De nieuwe voorstelling met de titel ‘Hem achterna; een passiespel’ wordt medio volgend jaar 25 maal opgevoerd in Openluchttheater De Doolhof. Eerdere edities brachten ruim 40.000 toeschouwers naar Tegelen.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Als een mosterdzaadje
 

Het evangelie van komende zondag verhaalt over een rechtvaardige en geheelde wereld. Wie droomt daar niet van? Christenen leven van hun geloof dat die droom zal uitkomen.

 
 
 
Carolushuis:
Marialiederen
 
Oktober is van oudsher de Mariamaand en de Rozenkransmaand. Het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom heeft een cd met diverse Marialiederen in de verkoop.
 
 
Uit de regio
Fakkelbidtocht naar
Kapel In ’t Zand
 

Zaterdag wordt in Roermond voor de 33e maal de jaarlijkse fakkelbidtocht van de kathedraal naar het Maria-bedevaartsoord Kapel In ’t Zand gehouden.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond