image
 
The Passion 2020
naar Roermond
 
De tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. Het is voor het eerst dat het muzikale paasevenement zo zuidelijk wordt gehouden. De jubileumeditie van het mediaspektakel over het leven, sterven en verrijzen van Jezus, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op Witte Donderdag 9 april op het Munsterplein.
 
LEES VERDER
 
 
Activiteiten in Limburg op Dag van Armoede
 
Komende donderdag is de internationale dag van de uitroeiing van Armoede. Deze dag is door de Verenigde Naties in 1992 officieel erkend. In Limburg organiseert de bisdommelijke Dienst Kerk en Samenleving in samenwerking met enkele andere instanties onder de noemer 'De smaak van Armoede’ op verschillende plekken een of meerdere activiteiten.
 
 
 
Werkbezoek bisschop
Venray feest der herkenning
 
 
Het programma van het werkbezoek aan het dekenaat Venray was een groot feest der herkenning. Vóór zijn benoeming tot bisschop was Mgr. Smeets namelijk vijftien jaar pastoor-deken van dit dekenaat. En dus kwam hij afgelopen weekeinde veel oude bekenden tegen.
 
LEES VERDER
 
 
Kartuizerklooster toegevoegd aan Archeo Route Roermond
 
In stadspark De Kartuis in Roermond is een nieuwe halteplek op de Archeo Route Limburg onthuld. Het park, eigendom van het bisdom, is de voormalige tuin van het kartuizerklooster, waar tegenwoordig de bisdomkantoren gevestigd zijn. Via een app krijgen bezoekers virtuele informatie over het kloosterleven van de kartuizermonniken van weleer.
 
 
 
Lezing over geschiedenis
joden in Midden-Limburg
 
 
De najaarsbijeenkomst van de resonansgroep Katholieke Kerk en Jodendom gaat deze keer over de geschiedenis van de joden in Midden-Limburg. Op dinsdag 22 oktober houdt mr. Hein van der Bruggen uit Roermond hierover een inleiding.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
God danken
 

We hebben veel in ons leven aan God te danken. Maar hoe vaak spreken we die dank ook echt uit? Daarover gaat het in de lezingen van komende zondag.

 
 
 
Carolushuis:
Maria-armband
 
Het verhaal van Maria samengevat in een armband. Een bijzonder sieraad dat in deze Mariamaand oktober te koop is in het Carolushuis, de bisdom-webshop.
 
 
Uit de regio
Herdenking Mgr. Schraven
 

Met een H. Mis en een lezing wordt komende zondag in de kerk van Broekhuizenvorst de op 9 oktober 1937 in China vermoorde bisschop Schraven herdacht.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond