image
 
Ingrijpende reorganisatie
bisdom Roermond
 
De curie (= de kantoororganisatie) van het bisdom Roermond wordt ingrijpend gereorganiseerd. Dat is het resultaat van een kerntakendiscussie die afgelopen maanden intern is gevoerd. Diverse afdelingen worden opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnen 9,9 van de 37 fte’s. Dit betekent dat voor veertien medewerkers van het bisdom geheel of gedeeltelijk ontslag is aangevraagd.
 
LEES VERDER
 
 
Werkbezoek bisschop aan dekenaat Susteren begonnen
 
In het kader van zijn rondgang door de dekenaten van het bisdom is bisschop Harrie Smeets dit weekend op kennismakingsbezoek in het dekenaat Susteren. Het bezoek begon vrijdagmorgen in de pastorie van Koningsbosch met een ontmoeting met in het dekenaat woonachtige buitenlanders.
 
 
 
Lezing kardinaal Eijk
bij Academie Rolduc
 
 
In de lezingencyclus Academie Rolduc houdt kardinaal Wim Eijk vrijdag 25 oktober een lezing over intelligent design. Onder de titel ‘De nieuwe mens, schepsel of eigen Schepper?’ gaat hij in op ethische vragen rond manipulatie van het menselijk leven.
 
LEES VERDER
 
 
Pater Leo Elders overleden
 
Afgelopen maandag (14 oktober) is in Teteringen na een kort ziekbed pater Leo Elders SVD overleden. Hij werd 93 jaar oud. Elders was veertig jaar lang docent aan Grootseminarie Rolduc. Hij wordt zaterdag in Teteringen begraven.
 
 
 
Geloofsgesprek en tv-mis
met Harry Notermans
 
 
Komende zondag (20 oktober) wordt de televisie-mis van de KRO wederom uitgezonden vanuit Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach. Voor het eerst met de nieuwe pastoor, Harry Notermans, als hoofdcelebrant. Voorafgaand aan de viering wordt in het programma 'Geloofsgesprek' kennis gemaakt met de nieuwe pastoor.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Vindt Hij nog geloof
 

Geloof is niet zomaar iets voor even, voor een moment, maar een zaak van volhouden en van uithouden. Daarover gaat het ook in de lezingen van deze zondag.

 
 
 
Carolushuis:
Maria-liederen
 
In deze Mariamaand oktober een speciale CD met allemaal Marialiederen. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond