image
 
Bisschop wijdt Paweł Żelazny
tot diaken
 
Bisschop Harrie Smeets wijdt morgen, zaterdag 26 oktober, Paweł Żelazny tot transeunt diaken gewijd. Voor hem is dit de eerste stap op weg naar de priesterwijding, die volgend jaar is voorzien. De wijding vindt plaats in de kathedraal in Roermond.
 
LEES VERDER
 
 
Afwisselend programma tijdens werkbezoek bisschop aan Susteren
 
De tweede dag van het werkbezoek van bisschop Smeets aan het dekenaat Susteren, afgelopen zaterdag, stond in het teken van overleg en op de slotdag (zondag) waren er verschillende liturgievieringen. Ook bezocht hij twee musea: het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht en het herdenkingscentrum voor Edith Stein in Echt.
 
 
 
Nationale Roepingenweek
rond feest H. Willibrord
 
 
Dit jaar organiseert de R.-K. Kerk in Nederland voor het eerst een Nationale Roepingenweek. Van zondag 3 t/m zaterdag 9 november is er in elk bisdom een speciale viering waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat. Doel van deze speciale week is het fundamentele belang van religieuze roepingen voor de Kerk te benadrukken.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Eerlijk bidden
 

Wie overtuigd is van z’n eigen goedheid, bidt niet tot God maar vooral tot zichzelf. Eerlijk bidden = worstelen met je eigen tekortkomingen en die aan God durven voorleggen.

 
 
 
Carolushuis:
Bloemen voor Maria
 
In deze glossy worden aan de hand van zestien thema's o.a. de verschillende namen van Maria, waarvan velen een Bijbelse oorsprong hebben, belicht.
 
 
Uit de regio
Allerheiligenwandeling rond Thorn
 

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert samen met de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn op Allerheiligen (vrijdag 1 november) een rondwandeling van 10 kilometer langs ‘heiligenhuisjes’ in en rondom Thorn.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond