image
 
Kerk viert Allerheiligen
en gedenkt Allerzielen
 
Op 1 november herdenkt de katholieke Kerk alle heiligen, bekend en onbekend. Vanwege dit hoogfeest zijn de bisdomkantoren vrijdag gesloten. Op 2 november worden alle overleden gelovigen herdacht. Allerzielen leeft onder de Limburgse bevolking nog sterk. Bisschop en hulpbisschop vieren die dag de H. Mis in de bisschoppelijke grafkapel.
 
LEES VERDER
 
 
Landelijke jongerenreis naar Rome
 
De Nederlandse bisschoppen organiseren in het voorjaar van 2020 een jongerenbedevaart naar Rome. Er kunnen maximaal honderd jongeren deelnemen. De organisatie van de reis is in handen van Jong Katholiek en het Huis voor de Pelgrim.
 
 
 
Pawel Zelzany
tot diaken gewijd
 
 
Bisschop Smeets heeft afgelopen zaterdag Paweł Żelazny tot transeunt diaken gewijd. Voor hem is dit de eerste stap op weg naar de priesterwijding, die volgend jaar is voorzien.
 
Bekijk fotoreportage van de wijdingsplechtigheid

 

 

 

 
Amalraj Arockiam nieuwe pastoor cluster Stramproy
 
De weleerwaarde heer Amalraj Arockiam (48) wordt de nieuwe pastoor van de parochies H. Willibrordus in Stramproy, H. Hart van Jezus in Altweerterheide, H. Cornelius in Swartbroek en H. Barbara in Tungelroy. Bisschop Harrie Smeets heeft hem met ingang van 1 december in deze functie benoemd.
 
 
 
Bij de zondag:
Loop niet weg voor jezelf
 

In de lezingen van deze zondag komt de nietigheid naar voren van de mens. Zonder de liefde van God heeft hij geen leven. Dit verhaal leert ons dat je nooit voor jezelf weg moet lopen om groot te lijken. En bovendien dat er momenten zijn waar je zelf niet uitkomt om de brokken, die je veroorzaakt hebt, op te ruimen.

 
 
 
Carolushuis:
Kerstkaarten
 
Het Carolushuis, de verzendboekhandel en bisdomwebshop, heeft een aantal mooie kerstkaarten in de aanbieding. Met religieuze voorstelling en passende tekst. Nu te bestellen.
 
 
Uit de regio
350 jaar Sint Rosa in Sittard
 

In het weekeinde van 2 en 3 november gedenkt Sittard het feit dat de H. Rosa 350 jaar geleden tot stadspatrones werd uitgeroepen en de Sint-Michielskerk door de Dominicanen werd gesticht. Met onder meer een H. Mis en een voorstelling.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
Adreswijziging drie bisdomdiensten
 
Drie afdelingen van het bisdom gaan komende week verhuizen. Het betreft het Missiebureau, de kerkelijke rechtbank (het Officialaat) en de Dienst Pers en Communicatie. De adressen van deze afdelingen op de Neerstraat in Roermond komen te vervallen. Het nieuwe postadres van alle drie de afdelingen wordt Postbus 470 6040 AL Roermond en het nieuwe bezoekadres wordt Swalmerstraat 100 6041 CZ Roermond. De e-mailadressen en telefoonnummers blijven ongewijzigd. Let op: dispensatie-aanvragen voor kerkelijke huwelijken dienen gestuurd te worden naar Bisdom Roermond t.a.v. kanselier G. Smulders op het adres Paredisstraat 10 6041 JW Roermond.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond