image
 
‘Waarde van leven belangrijk,
want door God gegeven’
 
“Opkomen voor de waarde van het leven is niet beslissen voor anderen, maar juist mensen in staat stellen om in vrijheid hun leven in te richten. Ook de mensen die nog niet geboren zijn en die afhankelijk zijn van onze zorg en aandacht om goed aan dat leven te kunnen beginnen.” Dat zegt rector en moraaltheoloog dr. Lambert Hendriks in het kader van de Week voor het Leven. Deze wordt komende zaterdag (16 november) in Utrecht afgesloten met de Mars voor het Leven, waarin ook hulpbisschop De Jong zal meelopen.
 
LEES VERDER
 
 
Kerken in rood voor vervolgde christenen
 
Om aandacht te vragen voor vrijheid van godsdienst en vervolging van christen worden komende woensdag (27 november) wereldwijd diverse kerken rood verlicht tijdens de actie #RedWednesday. Ook verschillende Limburgse kerken nemen aan deze internationale campagne van Kerk in Nood deel.
 
 
 
Academie Rolduc
over Leonardo da Vinci
 
 
Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de beroemde Italiaanse kunstenaar en wetenschapper Leonardo da Vinci overleed. Over diens denken, uitvindingen en invloed op onze hedendaagse maatschappij gaat de lezing van Academie Rolduc op vrijdag 29 november.
 
Lees verder

 

 

 

 
50.000 gratis magazines voor parochies
 
Het videokanaal Katholiekleven.nl heeft een magazine gemaakt dat dit najaar in alle parochies van Nederland wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Nederlandse bisschoppen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de bisschoppenconferentie op dinsdag 12 november werd het eerste exemplaar van het blad uitgereikt door bisschop Liesen aan enkele parochievrijwilligers.
 
 
 
Oud-deken Clerx en oud-rector Meddens overleden
 
Afgelopen maandag (11 november) overleed in Maastricht oud-deken Constant Clerx (77). Diezelfde dag overleed in Haelen oud-rector Frans Meddens (92). De uitvaart van beide priesters is komende zaterdag (16 november) in respectievelijk Simpelveld en Haelen.
 
 
 
Bij de zondag:
God laat ons niet vallen
 

God laat ons niet vallen. Hij blijft barmhartig, ook als wij het zelf niet zijn. Hij laat ons niet lot, maar zet ons steeds opnieuw op de weg naar heiligheid.

 
 
 
Carolushuis:
Kerstspelen
 
Een boek met vijftien kerstverhalen die met kinderen gespeeld kunnen worden in de kerk, de kinder- of tienerclub of op school. Compleet met ideeën over decor en kleding. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Expositie H. Moeder Teresa
 

In de kathedraal van Roermond is tot en met zondag 1 december een uitgebreide expositie over de heilige Moeder Teresa te zien. Op tachtig panelen worden leven, werk en nalatenschap van deze bijzondere vrouw getoond.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond