image
 
Werkbezoek bisschop aan
dekenaat Heerlen begonnen
 
In het kader van zijn rondgang door de dekenaten van zijn bisdom is bisschop Harrie Smeets dit weekend op kennismakingsbezoek in het dekenaat Heerlen. Het bezoek begon vrijdagmorgen met een ontvangst door het dekenaal bestuur en een ontmoeting in diakonaal perspectief met vertegenwoordigers van de gemeentelijke overheden en groepen die vanuit gelovige bezieling sociaal actief zijn.
 
LEES VERDER
 
 
Tienerweekend over keuzes maken
 
Om aandacht te vragen voor vrijheid van godsdienst en vervolging van christen worden komende woensdag (27 november) wereldwijd diverse kerken rood verlicht tijdens de actie #RedWednesday. Ook verschillende Limburgse kerken nemen aan deze internationale campagne van Kerk in Nood deel. ‘Nee’ zeggen, als iets echt niet wilt. Leren omgaan met groepsdruk. Het is niet gemakkelijk. Zeker niet voor pubers. Hierover gaat het eind januari tijdens het tienerweekend ‘No apologies'.
 
 
 
Twee kerken Venlo
worden gesloten
 
 
In Venlo worden per 24 november twee kerken aan de eredienst onttrokken. Het zijn de H.-Hartkerk aan de Straelseweg en de H. Nicolaaskerk in Genooi. Bisschop Smeets heeft de decreten waarin dit besloten wordt ondertekend, nadat de procedure tot onttrekking was doorlopen, een hoorzitting heeft plaatsgevonden en de priesterraad was gehoord.
 
Lees verder

 

 

 

 
George Dölle nieuwe pastoor van Hulsberg
 
Kapelaan George Dölle uit Roermond wordt de nieuwe pastoor van de parochie H. Clemens in Hulsberg. Bisschop Harrie Smeets heeft hem in deze functie benoemd. De benoeming is afgelopen weekeinde in de parochie bekend gemaakt.
 
 
 
Bij de zondag:
Jezus, denk aan mij
 

Samen met Jezus werden er twee misdadigers gekruisigd. De één lachte Hem uit. De ander vroeg om Zijn barmhartigheid. Met deze ‘goede moordenaar’ mogen wij zeggen: “Jezus, denk aan mij.”

 
 
 
Carolushuis:
Kerstliederen voor blaasensemble
 
Een bundel waarin elf bekende kerstliederen op partituur zijn gezet voor zowel kleine blaasensembles als grote harmonie- en fanfareorkesten. Te koop in de webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Kerstwereld Rolduc
 

Geen traditionele kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. Dat is wat Kerstwereld Rolduc twee weekenden lang in en om de eeuwenoude Abdij Rolduc in Kerkrade biedt.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond