image
 
Corona:
Mis op internet en tv volgen
 

Nu vanwege de coronacrisis alle publieke eucharistievieringen tot 1 juni afgelast zijn, is het mogelijk om via internet en tv een besloten mis te volgen, die op verschillende plaatsen worden opdragen. Bekijk welke kerken in Limburg regelmatig een eucharistieviering uitzenden.

 
LEES VERDER
 
 
Nederlandse bisschoppen: geen publieke vieringen tot en met Pinksteren
 
In reactie op de aangescherpte maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus hebben de Nederlandse bisschoppen aanvullende maatregelen getroffen. Alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, worden voor de gehele Paastijd tot en met Pinksteren (op 31 mei) afgelast.
 
 
 
Rondgang relieken Bernadette
afgelast
 
 
De geplande rondgang met de relieken van Bernadette door Nederland gaat niet door. Gezien de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is besloten de rondgang af te gelasten. De tocht zou op 11 mei in Den Bosch beginnen en vervolgens via Tienray en Maastricht langs tal van andere bedevaartplekken in Nederland gaan.
 
Lees verder

 

 

 

 
The Passion gaat definitief niet door
 
Door de nieuwe maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden. Dat hebben de gemeente Roermond en de betrokken omroepen bekend gemaakt.
 
 
 
Passiespelen jaar uitgesteld
tot mei 2021
 
 
De Passiespelen in Tegelen worden vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld. Dit betekent dat de voorstelling pas op 9 mei 2021 in première zal gaan. Het bestuur van de Passiespelen heeft dat besloten.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Corona of geen corona, de kalender tikt door. Ook in de kerk. De Vastentijd loopt langzaam af. Dit weekeinde beleven we al de 5e Zondag in de Veertigdagentijd. Komende week gedenken we ook de sobere Franciscus van Paola en de patroonheilige van het internet, de heilige Isidorus.
 
 
 
Bij de zondag
 

We beleven bijzondere tijden. Vreemd genoeg passen de lezingen in deze Veertigdagentijd heel goed bij wat we dagelijks meemaken. In het verhaal van de opwekking van Lazarus houdt Jezus ons deze zondag voor dat de kracht van het geloof ons sterk kan maken.

 
 
 
Vergeet de Vastenactie niet
 
Het openbare leven ligt zo goed als stil en ook de inzamelingacties voor de Vastenactie. Gelukkig kan online doneren nog wel. Vergeet de Vastenactie niet!.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond