image
 
Thuis bidden in
de Goede Week
 

Nu er geen publieke kerkdiensten kunnen plaatsvinden, is er bij veel gelovigen behoefte om op een persoonlijke wijze toch de dagen van de Goede Week te kunnen vieren. Om daarbij te helpen heeft de Dienst Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake enkele gebeden gepubliceerd, die iedereen thuis of elders persoonlijk kan bidden.

 
LEES VERDER
 
 
Paasvieringen vanuit Roermond op landelijke en regionale tv
 
De eucharistieviering van Eerste Paasdag wordt live vanuit de Munsterkerk in Roermond uitgezonden door KRO-NCRV en door de regionale omroep L1. Hoofdcelebrant in deze Paasviering is bisschop Harrie Smeets van Roermond. Het wordt een sobere viering zonder kerkgangers, zoals dit sinds het begin van de coronacrisis gebruikelijk is. Ook de tv-vieringen van Palmzondag en de Paaswake komen komen vanuit Limburgse kerken.
 
 
 
Oudste priester bisdom wordt
100 jaar
 
 
De oudste priester van het bisdom Roermond wordt komende maandag 100 jaar. Oud-pastoor Frans Penders van Wijlre hoopt dan de eeuw vol te maken. Hij viert dan ook dat hij precies 74 jaar geleden tot priester werd gewijd. Op zondag 5 april zou de verjaardag onder meer gevierd worden in de kerk van Wijlre, maar vanwege de coronacrisis gaat dit niet door. Bisschop Harrie Smeets heeft een felicitatie gestuurd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Op afstand toch nabij
 
Parochies en priesters in Limburg ontplooien allerlei initiatieven om in deze coronatijd hun parochianen op afstand toch nabij te zijn. Zo opende Roderick van Attekum vanuit Rome zijn eigen youtubekanaal, sloeg deken Paul Bronneberg van Gulpen aan het vloggen en zocht deken Ed Smeets contact met de imam van Venray voor een gezamenlijk moment van gebed.
 
 
 
Alternatief programma The Passion:
Geef mij je angst
 
 
Nu The Passion in Roermond niet door kan gaan, komen KRO-NCRV en EO op Witte Donderdag met een aangepaste versie. Zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie, een live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. De omroepen willen hiermee in tijden van angst juist het verhaal van hoop vertellen.
 
Lees verder

 

 

 

 

 

 
 
Wat vieren we deze week?
 
De week vóór Pasen wordt de Goede Week genoemd. Voor gelovige mensen is dit de heiligste week van het jaar. In deze week wordt het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht, die op Pasen uitmondt in de viering van zijn Verrijzenis. Van Palmzondag via Witte Donderdag en Goede Vrijdag tot Paaszaterdag: wat vieren we in de Goede Week?
 
 
 
Oud-pastoor
Jan Prins overleden
 
 
In de trappistenabdij Onze-Lieve-Vrouw van Koningshoeven is op dinsdag 31 maart broeder Johannes Prins overleden. In ons bisdom is hij bekend als pastoor Jan Prins van diverse parochies en kortstondig deken van Tegelen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Palmzondag is een dag vol tegenstrijdigheden. Jezus wordt binnengehaald als een koning, maar zijn lijden en sterven dienen zich al aan. Palmzondag houdt ons een spiegel voor: wie vandaag nog kerngezond rondloopt, kan morgen doodziek of stervende zijn. Maar na de duisternis van Goede Vrijdag volgt Pasen. Daaraan mogen we ons vasthouden in deze tijd vol tegenstrijdigheden.

 
 
 
Afsluiting Vastenactie
 
Vastenactie 2020 gaat haar laatste week in. Door de coronacrisis konden allerlei initiatieven niet doorgaan, maar online doneren kan wel. Zeker nu Afrika ook aan de vooravond van een corona-uitbraak staat, is elke hulp welkom. Doneren kan online.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond