image
 
  Bisschop doet zondag
‘digitale’ mis in Heerlen
 

Op uitnodiging van deken Hans Bouman is bisschop Harrie Smeets zondag 19 april te gast in de Pancratiuskerk in Heerlen. De bisschop gaat dan voor in de eucharistieviering van Beloken Pasen. De mis begint om 10.00 uur. De viering is vanwege corona niet toegankelijk, maar wel via diverse digitale kanalen te volgen.

 
LEES VERDER
 
 
Pastoraal nabij zijn in coronatijd
 
Het coronavirus heeft het leven in de parochies in Limburg danig op z’n kop gezet. Niet alleen het wegvallen van reguliere kerkdiensten zorgt voor veel onwennigheid, ook de onmogelijkheid om op huisbezoek te gaan en pastorale gesprekken met mensen te voeren, zit menige priester dwars. Al leidt dit hier en daar ook tot creatieve oplossingen. Lees erover in de nieuwe uitgave van ons digitale magazine Clavis.
 
 
 
Kijk terug:
Paasvieringen
 
 
Pasen 2020 was heel bijzonder. We konden niet naar de kerk om het feest van de Verrijzenis van Christus te vieren. Maar gelukkig waren de belangrijkste vieringen vanuit Roermond via tv te volgen. Kijk de uitzendingen terug.
 
Lees verder

 

 

 

 
Zaterdag besloten uitvaart pastoor René Graat
 
De uitvaart van de afgelopen weekeinde overleden pastoor René Graat vindt zaterdag 18 april in besloten kring plaats. Pastoor René Graat M.H.M. van het parochiecluster Terlinden (Banholt, Noorbeek, Reijmerstok en omgeving) overleed op Paaszaterdag in het Academisch Ziekenhuis Maastricht aan de gevolgen van corona.
 
 
 
Bij de zondag
 

Ieder mens heeft recht op barmhartigheid. Niet alleen Thomas, ook de andere leerlingen waren na Pasen in vertwijfeling. Jezus begrijpt heel goed dat niet iedereen direct in zijn Verrijzenis kan geloven. Hij verwijt niemand iets, maar gaat barmhartig met iedereen om. Dat is voor ons een geruststelling en een uitdaging om hetzelfde te doen.

 
 
Op afstand
nabij
 
 
Elke week de première van een nieuw orgelwerk. Op deze manier probeert organist Nick Goudkuil van de Martinuskerk in Maastricht mensen in deze coronatijd wat afleiding te bezorgen. Zijn orgelwerken zijn op internet te beluisteren. In Simpelveld vergeet de parochie de communicantjes niet. Ze zouden dit weekeinde hun grote dag beleven, maar het feest is verschoven naar september. De pastoor en de kapelaan gaan toch even bij alle communicantjes langs.
 
Lees verder

 

 
Wat vieren we deze week?
 
zondag sluiten we het Paasoctaaf af met Beloken Pasen en de Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. De dagen erna zijn de feestdagen van enkele bijzondere heiligen, zoals Sint Joris en de evangelist Marcus. Deze week is bijna elke dag feest.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond