image
 
  Zaterdag Lourdesviering
online vanuit Valkenburg
 

Zaterdag 30 mei wordt op speciaal verzoek van het Huis voor de Pelgrim bij de Lourdesgrot in Valkenburg een online heilige mis opgedragen door bisschop Harrie Smeets van Roermond. Deze viering begint om 17.00 uur en wordt live uitgezonden via de website van het Huis voor de Pelgrim.

 
LEES VERDER
 
 
Nederlandse bisschoppen schrijven Pinksterbrief
 
‘Mogen wij u een vraag stellen? Hoe denkt u dat u zich zult voelen als u een dezer dagen weer naar de kerk kunt gaan?’ Hiermee opent de brief die de Nederlandse R.-K. bisschoppen voor Pinksteren 2020 aan de gelovigen schrijven. Ze beginnen met een vraag vanuit het besef dat het kerkbezoek volgens protocol vanaf 1 juni weer onwennig zal zijn na maanden waarin er geen publieke vieringen waren.
 
 
 
Looncompensatie voor
lekenpersoneel parochies
 
 
Parochies kunnen in aanmerking komen voor looncompensatie in het kader van de landelijk NOW-regeling, die de overheid vanwege de coronacrisis heeft uitgevaardigd. Het gaat dan om de salarissen van lekenmedewerkers van parochies, zoals kosters, organisten, dirigenten of huishoudelijke hulp.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

De kracht van de Geest maakt kleine mensen groot. Dat is de kern van het Pinksterfeest. We kunnen niet allemaal overal even kundig in zijn. Het is Gods Geest die bewerkt dat het evangelie telkens opnieuw het menselijk gezicht van God zichtbaar maakt.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Met de twee Pinksterdagen sluiten we de Paascyclus af, die met Aswoensdag begon. Tweede Pinksterdag is sinds twee jaar ook het feest van Maria, Moeder van de Kerk. En we gedenken deze week enkele heiligen, onder wie Sint Bonifatius, u weet wel: die bij Dokkum vermoord werd.
 
Lees verder

 

 
Op afstand nabij: Pinksterfilm met bekende Limburgers
 
Het parochiecluster van Simpelveld-Bocholtz-Ubachsberg heeft een film met bekende Limburgers gemaakt over de betekenis van Pinksteren. De film gaat over de vraag wat de Geest van Pinksteren nu nog met ons doet. Aan de film is onder anderen meegewerkt door gouverneur Theo Bovens, bisschop Harrie Smeets, de zangeressen Beppie Kraft en Wendy Kockelkoren, twee burgemeesters en enkele horeca-ondernemers.
 
 
 
Uit de regio:
Parochie Voerendaal zoekt vrienden
 
De Laurentiusparochie in Voerendaal heeft een creatieve manier gevonden om meer mensen medeverantwoordelijk te maken voor het onderhoud van het kerkgebouw. De parochie nodigt alle inwoners van Voerendaal en Kunrade uit om ‘Vriend van de Laurentius’ te worden.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond