image
 
  Mgr. De Jong aangetreden
als legerbisschop
 

Mgr. Everard de Jong is op Tweede Pinksterdag aangetreden als de nieuwe legerbisschop van Nederland. Tijdens een plechtige eucharistieviering in de Sint-Bavokathedraal in Haarlem kreeg hij symbolisch de staf van zijn nieuwe bisdom overhandigd van zijn voorganger Mgr. Jos Punt.

 
LEES VERDER
 
 
Zaterdag meest bijzondere priesterwijding ooit
 
Het wordt waarschijnlijk de meest bijzondere priesterwijding uit de geschiedenis van het bisdom Roermond. Als bisschop Harrie Smeets zaterdag 6 juni Paweł Żelazny in de kathedraal in Roermond de handen oplegt om hem tot priester te wijden, zal daar nauwelijks iemand bij aanwezig zijn. Vanwege de beperkende coronamaatregelen vindt de wijding namelijk in besloten kring plaats. De wijding is wel live te volgen via de website van het bisdom.
 
 
 
Bisdom neemt afscheid van
vicaris Dré Franssen
 
 
De staf van het bisdom Roermond heeft donderdag 4 juni op informele wijze afscheid genomen van Mgr. Dré Franssen als vicaris van het bisdom Roermond. In die rol behartigde hij de zorg voor emeriti en zieke priesters en diakens. Franssen heeft deze taak bijna zeven jaar vervuld.
 
Lees verder

 

 

 

 
Zaterdag uitvaart
pastoor Louis Verhaag
 
Op Tweede Pinksterdag is, geheel onverwacht, in zijn huis in Kessel emeritus-pastoor Louis Verhaag c.s.s.p. overleden. Hoewel hij officieel met emeritaat was, was hij nog steeds actief als parochieherder van Kessel en Kessel-Eik. Zaterdag 6 juni is de uitvaart in Kessel.
 
Lees verder

 

 

 

 
Nieuw raam kathedraal onthuld
 
Op Eerste Pinksterdag is in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een nieuw gebrandschilderd raam onthuld. Het betreft het zevende van acht vensters in de bisschopskerk, ontworpen door Diego Semprun Nicolas. Het raam sluit qua kleur, vorm en iconografie aan bij de twee andere zogeheten Sacramentsramen van deze kunstenaar, gemaakt in 2014 en 2016 én bij de vier ramen van zijn hand uit de jaren 2005-2012 in het Mariakoor.
 
 
 
Christelijke zangers
namen coronalied op
 
 
Bij gelegenheid van Pinksteren hebben zangers van verschillende christelijke kerken op initiatief van de EO een gezamenlijk coronalied opgenomen: 'Door alles heen, geeft U rust'. In de videoclip zijn zangers uit alle delen van Nederland en met allerlei verschillende kerkelijke achtergronden te horen. Vanuit de katholieke kerk hebben zangers uit Landgraaf en Venray aan het project meegewerkt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

God is één en toch drie: Vader, Zoon en Heilige Geest. Het feest van de Drie-eenheid wijst ons er deze zondag op dat God niet in woorden te vatten is. God is een geheim dat door mensen niet te doorgronden is. Drie-eenheid geeft het onnoembare toch een naam.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Twee belangrijke feesten staan er komende week op de kalender: het hoogfeest van de H. Drie-eenheid en Sacramentsdag. Hoewel dat laatste feest in Nederland eigenlijk pas volgende week zondag wordt gevierd. We sluiten de week af met de heilige Antonius, ieders beste vrind.
 
Lees verder

 

 
Op afstand
nabij
 
Nu de kerken weer een klein beetje open zijn, is in Stein het beeld van Maria in de Nood teruggebracht naar haar kapel. En bij Pater Karel in Munstergeleen komen dagelijks honderden mensen een kaarsje opsteken. Katholiek Leven maakte er een reportage over.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond