image
 
  Coronaregels ook in kerk
na 1 juli versoepeld
 

Op de persconferentie van het kabinet op woensdag 24 juni zijn opnieuw versoepelingen afgekondigd inzake de coronamaatregelen. Deze versoepelingen hebben ook gevolgen voor het samenkomen in kerken. Aanvankelijk zou de veiligheidsgrens bij religieuze bijeenkomsten per 1 juli maximaal 100 personen zijn, maar nu wordt deze grens onder voorwaarden losgelaten. Lees wat er vanaf 1 juli allemaal weer in kerken mogelijk is.

 
LEES VERDER
 
 
Mgr. Wilbert van Rens nieuwe bisschoppelijk vicaris
 
Bisschop Harrie Smeets heeft oud-deken Wilbert van Rens van Sittard benoemd tot bisschoppelijk vicaris voor de zorg voor oudere en zieke priesters. Hij volgt in die functie vicaris André Franssen op, die onlangs met emeritaat is gegaan. Van Rens zal vanaf 1 juli ook deel uitmaken van de staf van het bisdom.
 
 
 
Drie nieuwe namen
voor Maria
 
 
Paus Franciscus heeft drie nieuwe namen voor Maria toegevoegd aan de zogeheten Litanie van Loreto. Dit is een lijst met eretitels voor Maria die vaak na het rozenkransgebed gebeden wordt. De nieuwe titels zijn: ‘Moeder van Barmhartigheid’, ‘Moeder van de hoop’ en ‘Troost van de migranten’.
 
Lees verder

 

 

 

 
Weer Limburger gekozen
tot abt van benedictijnen Egmond
 
 
De broeders van de Sint- Adelbertabdij in Egmond (Noord-Holland) hebben Roermondenaar Thijs Ketelaars (72) gekozen tot hun nieuwe abt. Hij volgt de uit Weert afkomstige abt Gerard Mathijsen (83) op, die de abdij 39 jaar heeft geleid. In december was diens terugtreden al aangekondigd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

God liefhebben is als een steeds dieper wordende cirkel. De cirkel wordt steeds kleiner, maar ook dieper: méér geloven, betekent méér vertrouwen hebben, met andere woorden: God meer liefhebben.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Maar liefst drie apostelen hebben deze week hun feestdag: Petrus en Paulus en Thomas (de ‘ongelovige’). Ook staan de eerste martelaren van de kerk in Rome op de kalender, al heel vroeg gestorven voor hun geloof in Christus.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Retraite Bijbelse spiritualiteit
in Sittard
 
De zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart (zusters van de Kollenberg) in Sittard bieden van 7 tot en met 10 juli een retraite in stilte aan. Het thema: ‘Ons leven levend oog in oog, Op zoek naar Bijbelse spiritualiteit’.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond