image
 
  Dit weekeinde kan (bijna)
iedereen weer naar de kerk
 

Vanaf dit weekeinde kan (bijna) iedereen in Limburg die dat wil weer naar de kerk gaan. De beperkende maatregelen in verband met corona zijn flink versoepeld. Zo geldt er in principe geen maximum aantal deelnemers voor een eucharistieviering meer. Wel moet in elke kerk de anderhalve meter in acht worden genomen. Reserveren hoeft alleen nog als de verwachting is dat er méér dan honderd mensen zullen komen. Volgende week worden de maatregelen nog verder verruimd.

 
LEES VERDER
 
 
Pastorale opleiding volgen in Limburg
 

Ben je geïnteresseerd in je geloof en zou je daar wel meer van willen weten? Gewoon, voor je eigen vorming of om als vrijwilliger of misschien wel als pastoraal werker in een parochie, zorgcentrum of als catecheet op een school aan de slag te gaan? In september start er een nieuw studiejaar aan het Theologisch Instituut Rolduc. Naast de bekende opleiding tot priester of diaken kent Rolduc ook diverse mogelijkheden voor leken om zich verder in theologie en pastoraat te verdiepen. Het Theologisch Instituut is een weekendopleiding op HBO-niveau, die een volwaardige studie en diverse losse cursussen aanbiedt. Interesse? Meld je aan en ga eens praten over de mogelijkheden.

Meer info over de opleiding

 
Opheffingsuitverkoop
Carolushuis: 50% korting
 
 
De verzendboekhandel Carolushuis van het Bisdom Roermond heeft afgelopen voorjaar z’n deuren gesloten. Deze zomer verkopen we de restantvoorraad tegen super lage prijzen! Zolang de voorraad strekt! Op = op!
 
Lees verder

 

 

 

 
Pastoor Wilson Varela nieuwe deken van Horst
 

Pastoor Wilson Varela van Roermond-Oost is benoemd tot de nieuwe pastoor-deken van Horst. Hij volgt in die functie deken Alexander De Graaf Woutering op, die onlangs tot deken van Roermond is benoemd. Tevens is kapelaan Miguel Pascual Coello uit Maastricht benoemd tot kapelaan in dezelfde parochies waar Varela actief wordt en in de federatie Maasdorpen.

 
 
 
Pastoor Paul Tervoort
volgt overleden
pastoor René Graat op
 
 
Paul Tervoort van Weert-Boshoven is benoemd tot de nieuwe pastoor van het cluster Terlinden in het dekenaat Gulpen. Hij volgt daar pastoor René Graat op die afgelopen voorjaar aan corona is overleden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Jezus ging zachtmoedig met iedereen om. Ook met mensen die wel eens een fout maakten. Sommigen noemden dat een schandaal. Anderen kregen daardoor hoop op Gods barmhartigheid. Jezus zegt alleen: ‘Kom allen tot mij die uitgeput bent en onder lasten gebukt.”

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Deze week staan er weer twee Limburgse heiligen op de kalender. Donderdag herdenken we de martelaren van Gorcum, onder wie Hiëronymus en Antonius van Weert. Verder vieren we het feest van de grote Benedictus en de kleine Maria Goretti.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Lezing over uitvaartgezangen
 
‘Zingen bij afscheid & uitvaart’. Zo heet een voordracht die vicaris Ed Smeets voor Liturgie & Kerkmuziek op zaterdag 4 juli in Leunen (Venray) houdt. Hij gaat in op oude en nieuwe uitvaartgezangen.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond